x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au trecut fraudulos granita si au fost prinsi cu marijuana dosita sub sapca

Au trecut fraudulos granita si au fost prinsi cu marijuana dosita sub sapca

de Cristinel C. Popa    |    24 Aug 2015   •   16:15
Au trecut fraudulos granita si au fost prinsi cu marijuana dosita sub sapca
Sursa foto: Direcţia Vamală Iaşi / FOTO: Cristinel C. Popa

Cinci cetateni din Republica Moldova au fost opriti din drumul ilegal catre spatiul Schengen. Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au depistat cinci cetateni din R. Moldova, care au trecut ilegal raul Prut, cu intentia de a ajunge in Germania, ajutati fiind de un conational.

In data de 22 august a.c., in jurul orei 22.00, un echipaj din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti aflat in exercitarea atributiilor de serviciu a observat cu autospeciala de termoviziune, pe directia localitatii Romanesti, judetul Botosani, cinci persoane care se deplasau de la raul Prut catre interior.

Imediat, politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor in cauza, dar profitand de intuneric si vegetatia din zona, acestea s-au dispersat in directii diferite.

Politistii de frontiera au retinut doua dintre persoane, celelalte trei reusind sa fuga cu un autoturism care ii astepta in apropiere.

Actionand cu operativitate, o jumatate de ora mai tarziu, pe raza localitatii Bivolari, politistii de frontiera au identificat si oprit autoturismul in cauza si au constatat ca in masina condusa de cetateanul din Republica Moldova G.S., in varsta de 22 de ani, se aflau cele trei persoane cautate. In urma cercetarilor efectuate de catre politistii de frontiera s-a constatat faptul ca cele cinci persoane sunt cetateni moldoveni, cu varste cuprinse intre 14 si 27 de ani si au trecut inot raul Prut.

Din declaratiile lor, precum si din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca acestia s-au intalnit in R. Moldova cu G.S., de 22 de ani, pe care l-au rugat sa-i preia din Romanesti cu un autoturism si sa-i transporte in municipiul Iasi, de unde intentionau sa plece spre Germania.

Totodata, in urma controlului efectuat asupra autoturismului si al persoanelor, asupra unuia dintre cetatenii moldoveni a fost gasit ascuns pe cap, sub sapca, un plic de hartie ce continea o substanta vegetala de culoare oliv, cu miros intepator.

Persoana a declarat ca substanta vegetala este marijuana si a fost achizitionata pentru consum propriu, contra sumei de 30 euro. Substanta, aproximativ 12 grame, a fost ridicata si predata politistilor din cadrul B.C.C.O. Iasi in vederea continuarii cercetarilor, iar persoana in cauza este cercetata pentru introducerea/scoaterea din tara precum si importul/exportul fara drept a drogurilor de risc.

Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor cinci tineri lucrare penala pentru infractiunea de “trecere frauduloasa a frontierei de stat”, fiind predati autoritatilor de frontiera ale R. Moldova, iar pe numele lui G.S. lucrare penala pentru infractiunea de “trafic de migranti”.

×