x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audieri cu mandat de aducere, în cazul Arpad Paszkany

Audieri cu mandat de aducere, în cazul Arpad Paszkany

11 Feb 2011   •   17:37

Mai mulţi martori vor fi aduşi cu mandat la următorul termen de la Curtea de Apel Cluj al procesului în care omul de afaceri clujean Arpad Paszkany este judecat pentru constituirea unui grup infracţional şi şantaj, transmite corespondentul Mediafax.

Completul Curţii de Apel Cluj a decis, la termenul de vineri în dosarul în care omul de afaceri clujean Arpad Paszkany este judecat pentru constituirea unui grup infracţional şi şantaj, audierea unor noi martori în acest caz, respectiv a martorilor care nu au fost audiaţi de Tribunalul Cluj.

Printre aceştia se află omul de afaceri Sorin Dan, dar şi fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Toma Rus, acum pensionar.

De asemenea, vor fi audiaţi şi Liviu Mărghitaş, preşedintele USMAV, deputatul Horia Uioreanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, fostul arhitect-şef al judeţului Radu Spânu, Şerban Graţian, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, şi foştii vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii Liviu Medrea şi Kerekes Sandor.

Toţi martorii au fost citaţi cu mandat de aducere pentru termenul următor, din 4 martie.

Procurorul DIICOT ceruse reaudierea tuturor martorilor din dosar.

Tot vineri, instanţa a decis amendarea omului de afaceri Iulian Dascălu cu 3.000 de lei din cauză că nu s-a prezentat la proces, deşi fusese citat cu mandat de aducere. Judecătorii au stabilit că Dascălu va fi adus cu mandat şi însoţitor, la următorul termen în proces.

Dascălu a depus la dosar o copie după un bilet de avion şi un document prin care explica faptul că se află în Italia, în interes de afaceri.

De asemenea, judecătorii au respins cererea procurorului de a face o expertiză a terenului care face obiectul procesului de şantaj.

La Curtea de Apel Cluj a avut loc, vineri, un nou termen în dosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj şi în care omul de afaceri Iulian Dascălu este parte vătămată.

Călin Todea, avocatul lui Paszkany, a depus la instanţă un document medical în limba germană, care nu a fost tradus şi în română, prin care se arată că Arpad Paszkany este internat în spital, în urma unui accident la schi.

Conform avocatului, accidentul suferit de Paszkany nu a fost atât de grav încât să nu îi permită să se prezinte la următorul termen în dosar, din 4 martie.

De altfel, Paszkany doar şi-a justificat lipsa, dar nu a cerut amânarea dosarului.

Avocatul nu a vrut să precizeze care este starea lui Paszkany şi nici în ce ţară a avut loc accidentul.

 

×
Subiecte în articol: proces arpad paszkany