x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Augusta Lazarov: "Continui să fiu director de dezvoltare şi acţionar la firmele lui Valeriu"

Augusta Lazarov: "Continui să fiu director de dezvoltare şi acţionar la firmele lui Valeriu"

de Anca Nicoleanu    |    14 Oct 2009   •   00:00
Augusta Lazarov: "Continui să fiu director de dezvoltare şi acţionar la firmele lui Valeriu"
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

În primul interviu acordat după dispariţia soţului său, Augusta Lazarov vorbeşte despre cum se va implica în activitatea caselor de producţie tv care au aparţinut lui Valeriu Lazarov, despre relaţia cu familia Lazarov şi despre ce a însemnat pentru ea bărbatul care i-a fost alături în ultimii şapte ani.



● Jurnalul Naţional: După ce dl Valeriu Lazarov a părăsit această lume, ziarele au speculat că vei deveni moştenitoarea unui imperiu media. Cum stau de fapt lucrurile?
● Augusta Lazarov:
E trist că unii oameni îşi consumă timpul şi energia în speculaţii. În cazul decesului unei persoane, e la fel de importantă dorinţa sa manifestată anterior, cât şi prevederea legală corespunzătoare. Aceste proceduri sunt complexe şi necesită timp pentru a fi puse în practică. Iar această versiune speculată în unele publicaţii este cu atât mai puţin plauzibilă, cu cât se ştie deja foarte bine că Valeriu a fost tatăl a cinci copii. Fiecare dintre noi va trebui să respecte dorinţa lui Valeriu şi prevederile legale.


● Jurnalul Naţional: Roberto Lazarov a anunţat că va prelua afacerile din România ale tatălui său, estimate la 5 milioane de euro, iar fratele său, Valerio, afacerile din Spania. Cum vei continua tu munca domnului Lazarov în televiziune?
● Augusta Lazarov:
Se va numi un administrator, atât în Spania, cât şi în România. Este o procedură standard în astfel de cazuri. Cert este că atât copiii lui Valeriu, cât şi eu ne dorim în acest moment să continuăm activitatea caselor noastre de producţie. Cât şi cum este ceea ce ne preocupă acum dar, aşa cum am spus, nu este simplu şi acest lucru nu se poate decide în câteva zile. Iar în ceea ce priveşte estimarea valorii unor afaceri, totul este atât de relativ! Se tratează mult prea superficial o temă atât de complexă, se efectuează de cele mai multe ori nişte calcule bazate pe date incomplete sau chiar eronate, ceea ce nu creează decât confuzie.


● Jurnalul Naţional: Vei coordona în continuare activitatea firmelor dlui Lazarov din domeniul televiziunii, din România?
● Augusta Lazarov:
Mă voi implica în continuare din perspectiva funcţiei pe care o deţin la casele noastre de producţie, cea de Director de Dezvoltare Internaţională, cât şi în calitate de acţionar. Săptămâna trecută m-am întors de la târgul internaţional de formate TV organizat la Cannes, târg la care am participat din toamna lui 2003 împreună cu Valeriu, în fiecare primavară şi toamnă. Acum am fost împreună cu Roberto şi am văzut câteva formate interesante de emisiuni pe care le vom propune şi discuta cu posturile tv, în vederea continuării colaborării de până acum. În eventualitatea în care îmi voi continua pe cont propriu profesia de producător sau prezentator, îmi voi folosi de asemenea toate cunoştinţele acumulate şi perfecţionate în aceşti ani, cu aceeaşi pasiune ca şi până acum. Am avut lângă mine un exemplu excepţional, numit Valeriu Lazarov.


● Jurnalul Naţional: Ce firme vor rămâne "pe poziţii", aici, în România?
● Augusta Lazarov:
Suntem în plină reorganizare. Nu e uşor, după dispariţia unui om cu o personalitate atât de puternică, un om care marchează vieţi, un profesionist genial. Valeriu s-a implicat clipă de clipă în absolut toate aspectele emisiunilor produse până acum, de-a lungul atâtor ani, de la faza de proiect până la ultima zi de montaj, de editare. Împreună cu colaboratorii noştri permanenţi, cu directorul caselor noastre de producţie, doamna Ileana Pop, vom face tot efortul pentru a ne continua activitatea la cote maxime. Dar totul se va concretiza în timp.


● Jurnalul Naţional: Continui colaborarea cu Andreea Marin, Dan Negru, Mircea Radu?
● Augusta Lazarov:
Bineînţeles că orice posibilă colaborare cu Andreea, Dan sau Mircea va fi primită cu entuziasm de echipa noastră. Ne cunoaştem foarte bine, după atâţia ani de colaborare, sunt profesionişti creaţi la o scoală de excepţie şi care îşi iubesc profesia.


● Jurnalul Naţional: Cine dintre cei din România ţi-au fost alături după dispariţia dlui Lazarov?
● Augusta Lazarov:
Multe persoane cu care am colaborat de-a lungul timpului. Prietenii lui Valeriu, încă din perioada în care a lucrat la Televiziunea Română, oameni extraordinari, artişti formidabili, prezentatori ai emisiunilor produse de noi şi, bineînţeles, părinţii mei şi fratele meu, împreună cu familia lui, mi-au fost alături şi m-au ajutat să găsesc zi de zi acea forţă inexplicabilă care să mă facă să merg mai departe. Le mulţumesc din tot sufletul.


● Jurnalul Naţional: Am văzut că doar Andreea Marin a venit în Spania, la funeralii.
● Augusta Lazarov:
E adevărat, doar Andreea a venit la Madrid. Dar multe alte persoane mi-au scris sau m-au sunat, chiar dacă nu au putut să vină la slujba din Spania. Tocmai de aceea am organizat slujba de pomenire de la Bucureşti, la fel cum la trei zile după aceea a avut loc o slujbă comemorativă la Madrid la care au participat persoane din Spania care în august erau plecate din ţară şi n-au avut posibilitatea să vină la funeralii.


● Jurnalul Naţional: Care e relaţia ta cu familia Lazarov? Şi în privinţa asta s-au făcut tot felul de speculaţii.
● Augusta Lazarov:
E o relaţie corectă, ne înţelegem bine şi sper ca totul să fie la fel şi de aici înainte. Unul dintre cele mai dragi vise ale lui Valeriu a fost să aibă o familie unită.


● Jurnalul Naţional: Roberto a spus că ai fost trecută în testamentul domnului Lazarov, fără a intra în amănunte...
● Augusta Lazarov:
Nu vă pot spune mai mult de atât. Totul va fi pus în aplicare conform dorinţei lui Valeriu şi a prevederilor legale. Cu toţii suntem de acord în această privinţă.


● Jurnalul Naţional: Ai spus un lucru foarte frumos, la comemorarea soţului tău, că nu vei renunţa niciodată la verighetă. Ce a însemnat Valeriu Lazarov pentru tine?
● Augusta Lazarov:
A însemnat ultimii 7 ani de până acum, unii dintre cei mai frumoşi ani din viaţa mea şi a lui. A însemnat soţul meu, familia mea, totul. A însemnat viaţa trăită intens, real, cu multă iubire, cu pasiune şi fericire.


● Jurnalul Naţional: Te vei întoarce definitiv în România?
● Augusta Lazarov:
E o perioadă foarte dificila, în care trecerea timpului are o influenţă majoră. Nu e momentul pentru hotărâri definitive.


● Jurnalul Naţional: Ce vei face de-acum încolo cu viaţa ta?
● Augusta Lazarov:
Ce va face viaţa mea cu mine. Suntem nişte spectatori pe care destinul ne transformă din când în când în regizorii propriei noastre piese de teatru pe marea scenă a vieţii, dându-ne senzaţia că deţinem controlul. Important e cine trage cortina. Şi ce rămâne după aceea.

×