x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Augustin Buzura: Fănuş Neagu a fost un mare scriitor şi o mare conştiinţă.

Augustin Buzura: Fănuş Neagu a fost un mare scriitor şi o mare conştiinţă.

24 Mai 2011   •   06:36

Augustin Buzura a declarat ca Fanus Neagu a fost un mare scriitor si o mare constiinta, un stapan desavarsit al limbii romane si un creator obsedat de frumusetea acestei limbi.

"A fost unul dintre foarte putinii care au mai ramas din generatia '60 atat de chinuita si care, in fond, a contribuit la repunerea literaturii romane pe bazele ei reale. Fanus a fost un stapan desavarsit al limbii romane, un creator obsedat de frumusetea limbii romane si de spatiile pe care le-a descris ca nimeni altul. A fost un om care a facut gazetarie de mare clasa, a scris cronica sportiva si a schimbat fata cronicii sportive", a spus scriitorul Augustin Buzura, amintindu-si, totodata, ca Fanus Neagu a fost si "un fanatic al unei echipe de fotbal, Rapid".

"Era un mare scriitor si o mare constiinta. In ultima vreme, el a fost revoltat de degradarea vietii culturale si spirituale, de improvizatia si prostul gust care au pus stapanire pe tara", a mai spus Buzura, potrivit Mediafax.

Scriitorul, dramaturgul si cronicarul sportiv Fanus Neagu a murit in noaptea de luni spre marti, la spitalul Elias din Capitala, in urma unei indelungi suferinte. Fanus Neagu, nascut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la spitalul Elias din Capitala din cauza unui cancer la prostata, iar in ultimele saptamani a fost in coma.

×
Subiecte în articol: fănuş neagu