x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Augustin Zegrean, aproape de a fi acuzat de ABUZ în serviciu

Augustin Zegrean, aproape de a fi acuzat de ABUZ în serviciu

17 Iun 2015   •   08:46
Augustin Zegrean, aproape de a fi acuzat de ABUZ în serviciu
Sursa foto: Augustin ZEGREAN

Augustin Zegrean ar putea fi acuzat de abuz în serviciu, după ce a cerut în 2012 anularea propriei solicitări adresate Guvernului, de actualizare a listelor electorale.

Dacă nu ar fi cerut această anulare, rezultatul referendumului de demitere a lui Traian Băsescu ar fi fost cu totul altul şi votul a 7,4 milioane de români nu ar fi fost ignorat.

La Sinteza Zilei de la Antena 3, Oana Stancu a dezvăluit că procurorii de la Parchetul General sunt deja în posesia documentelor care dovedesc acest lucru.

Un document semnat de Augustin Zegrean pe 6 august, chiar în ziua în care CCR a publicat erata la decizia cu privire la votul pentru referendum, arăta că şeful Curţii Constituţionale a cerut Guvernului să nu mai facă o numărătoare a tuturor persoanelor cu drept de vot din România, aşa cum ceruse Curtea iniţial.

De asemenea, jurnalistul Radu Tudor spune că procurorii au ridicat de la sediul Curţii Constituţionale toate documentele în legătură cu referendumul din 29 iulie 2012.

În plus, cel care şi-a pus semnătura pe erata dată de CCR, Sorin Minea, ar fi fost numit ilegal ca judecător al Curţii, afirmă deputatul Nicolae Mircovici.

Erata dată de Curtea Constituţională în 2012 a împiedicat demersul Guvernului de atunci, de a realiza un minirecensământ pentru a-i scoate de pe listele electorale permanente pe românii plecaţi din ţară de mai mult timp.

În document, se preciza faptul că vor fi luate în calcul toate persoanele cu drept de vot, şi anume peste 18 milioane de români. Pe baza acestei erate, referendumul de demitere a lui Traian Băsescu a fost invalidat.

×