x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Austria: Român condamnat la închisoare, după ce a vrut să dea șpagă 50 de euro vameșului

Austria: Român condamnat la închisoare, după ce a vrut să dea șpagă 50 de euro vameșului

03 Dec 2021   •   08:37
Austria: Român condamnat la închisoare, după ce a vrut să dea șpagă 50 de euro vameșului

Un român a fost condamnat în Austria, după ce a încercat să mituiască un soldat care păzea frontiera cu 50 de euro, deoarece nu avea test COVID-19. El a vrut să dea mită unui militar la granița Austriei de la Nickelsdorf, pentru a intra cu frații săi fără teste PCR. Soldatul a chemat însă polițiștii în ajutor, informează www.stiridiapora.ro

Românul, în vârstă de 23 de ani, a mers în instanță săptămâna trecută. Incidentul s-a petrecut pe 11 mai 2021, atunci când românul a vrut să intre în Austria, alături de doi frați. Deși legea în vigoare îi obliga să prezinte un test PCR negativ, doar unul din cei trei ocupanți ai mașinii a putut prezenta un astfel de document.

Românul a încercat să se scuze pentru gestul său. „La acea vreme lucram ca agent de pază în Viena. Șeful meu a spus că încă are nevoie de oameni, așa că i-am luat și pe frații mei”.

Toți cei trei bărbați aveau nevoie de teste PCR negative pentru a trece granița, dar numai inculpatul a putut să prezinte unul.

„Nu aveam bani să facem testele PCR în România. Ne-ar fi costat 100 de euro de persoană”, a spus românul.

Fără test pentru COVID-19, bărbații ar fi trebuit să intre în carantină. Potrivit inculpatului, acesta a vrut doar să-și ajute frații.

„Am pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare și am spus: Vă rog să mă lăsați să trec”, a recunoscut el, scrie publicația bvz.at.

Soldatul nu doar că nu a acceptat banii, dar a și sunat la poliție. În cursul anchetei, s-a dovedit că românul, care era pe lista autorităților în căutarea unui loc de muncă, se afla de 30 de zile în țara natală, dar nu a raportat acest lucru la AMS.

În total, din ianuarie până în mai 2021, el a încasat în mod ilegal 900 de euro ajutor de șomaj. Pentru că nu a raportat deplasare în străinătate și  a încasat ilegal șomaj, românul a fost denunțat.

În total, tânărul a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare. În plus, el trebuie să ramburseze indemnizația de șomaj primită ilegal.

×
Subiecte în articol: român austria