x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatea Feroviară Română a inaugurat la Făurei un poligon de încercări, investiţie de 10 milioane euro

Autoritatea Feroviară Română a inaugurat la Făurei un poligon de încercări, investiţie de 10 milioane euro

05 Noi 2008   •   00:00

Poligonul de încercări este în cadrul Centrului de Testări Feroviare de la Făurei. Din valoarea totală a investiţiei, 7,5 milioane de euro au reprezentat fonduri PHARE, iar diferenţa a fost acoperită de AFER şi de la buget.



Poligonul are o lungime totală a liniilor de 20,2 kilometri şi este împărţit în două inele. Primul dintre acestea are o lungime de 13,7 km, cinci podeţe şi o viteză maximă de testări de 200 km/h, iar cel de-al doilea inel are 2,2 km, cinci podeţe şi o viteză maximă de testări de 60 km/h.

Mai multe companii străine s-au arătat interesate să-şi testeze produsele în noul poligon, a declarat, miercuri, directorul general al AFER, Constantin Zaharia.
La inaugurare a participat şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

În cadrul Centrului de Testări, AFER verifică, printre altele, structurile vehiculelor feroviare, regimul de frânare, comportarea dinamică a pantografelor şi a vehiculelor în mers şi efectuează încercări pentru siguranţa circulaţiei.

×
Subiecte în articol: observator