x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile din județul Botoșani au fost nevoite să împrumute seringi din Iași și Suceava pentru vaccinarea populației

Autoritățile din județul Botoșani au fost nevoite să împrumute seringi din Iași și Suceava pentru vaccinarea populației

26 Ian 2021   •   12:17
Autoritățile din județul Botoșani au fost nevoite să împrumute seringi din Iași și Suceava pentru vaccinarea populației

Autoritățile din județul Botoșani au fost nevoite să împrumute aproximativ 15.000 de seringi din județele Iași și Suceava, după ce centrele de vaccinare anti-COVID din județ au rămas fără aceste materiale sanitare, a declarat prefetul Dan Nechifor, marți, într-o conferință de presă.

„Săptămâna trecută am rămas fără seringi în procesul de vaccinare şi am solicitat, într-o videoconferinţă cu domnul preşedinte Gheorghiţă (n.r. - medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare), şi ne-au acordat 15.000 de seringi de la Iaşi şi Suceava. S-a ajuns în această situaţie pentru că spitalele din judeţul Botoşani nu puteau să ne pună la dispoziţie un număr atât de mare de seringi, pentru că nu aveau. Dacă nu aveam sprijinul colegilor de la Bucureşti, chiar intram într-o perioadă destul de dificilă", a afirmat Dan Nechifor.

Seringile vor fi restituite după ce județul Botoșani va primi stocurile necesare de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

×
Subiecte în articol: seringi vaccin anti-covid botosani