x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile din patru județe din sud-estul țării vor să construiască un drum expres

Autoritățile din patru județe din sud-estul țării vor să construiască un drum expres

14 Ian 2022   •   18:30
Autoritățile din patru județe din sud-estul țării vor să construiască un drum expres

Un drum expres în sud-estul țării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură implementat după descentralizarea promisă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Viitorul drum va lega orașul Galați de autostrada Soarelui, în zona Drajna, județul Călărași.

Consiliile județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași s-au asociat pentru a realiza un drum expres în zona de sud-est a țării. Este primul proiect important care apare după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a solicitat autorităților locale să coordoneze anumite investiții de importanță națională.

„Am trimis înştiinţări în acest sens către toate autorităţile locale... Autorităţile locale se vor ocupa de bunul mers al acestor obiective, iar noi cei de la MT plătim. Este clar că, la ora actuală, CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor, care sunt foarte multe”, a declarat, recent, Sorin Grindeanu.

Proiectul care va fi coordonat de către noua asociere administrativă presupune construirea unui drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 - Chiciu (Călărași), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. Șeful noii asociații a fost ales președintele Consiliului Județean Galați.

„Este practic o alianță administrativă pentru dezvoltarea acestei regiuni a țării. Împreună, vom elabora, coordona și implementa proiecte majore în infrastructura de transport și vom atrage fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru județe, inclusiv prin atragerea de investitori. De aceea, vom fructifica orice șansă de conectare a regiunii la marile rețele de transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Potrivit primelor calcule, investiția este evaluată la cel puțin 500.000 de milioane de euro. Proiectul va fi realizat de autoritățile locale și va fi depus spre finanțare europeană de Ministerul Transporturilor.

Șoseaua va avea peste o sută de kilometri și va lega orașul Galați de Autostrada Soarelui. În prima etapă, o firmă va fi delegată să stabilească traseul și lungimea viitorului drum expres. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea să înceapă în 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drum expres