x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile, rugate să nu distrugă turismul

Autoritățile, rugate să nu distrugă turismul

de Diana Scarlat    |    14 Iun 2016   •   09:30
Autoritățile, rugate să nu distrugă turismul

Operatorii din turism încearcă să explice autorităților că ar trebui să sprijine și nu să îngreuneze accesul pe litoralul românesc. Lucrările de reparații la Autostrada Soarelui blochează traficul rutier în sezonul estival, în loc să fie făcute în afara sezonului. Din fericire, stațiunile de la malul mării nu mai depind exclusiv de turismul de weekend.

Sezonul a început pe litoralul românesc, dar, în același timp, au început și blocajele pe A 2, din cauza lucrărilor de reparații care nu au fost făcute în această primăvară. „Au fost în fiecare an lucrări pe autostradă. Sigur că ne-am dori ca aceste lucrări să fie făcute în afara sezonului. Turiștii nu vor renunța la litoral, ci vor încerca să găsească trasee ocolitoare, dar trebuie să le atragem atenția celor de la CNADNR că ar fi mai bine să facă lucrările în afara sezonului, astfel încât să nu afecteze turismul. Reprezentanții asociațiilor noastre au discutat aceste lucruri cu autoritățile în fiecare an. Anul acesta a crescut numărul turiștilor care cumpără pachete din timp și pentru Vama Veche. Circa 35% sunt înscrieri timpurii, iar 15% sunt înscrieri ultratimpurii, pachete cumpărate chiar cu un an înainte”, explică Adrian Voican, managerul agenției Bibi Touring.

 

Întregul Litoral românesc a început să se bazeze pe vânzările de pachete turistice și nu pe weekend. „Mamaia este cea care se deschide prima și se închide ultima, este cea mai bine vândută stațiune, dar și în sudul litoralului se vede o schimbare în bine, iar 2016 este anul cu cele mai mari vânzări din 1990 până acum. Prin programul de înscrieri timpurii se asigură deja peste 30% din vânzările de pachete turistice. În felul acesta, noi știm deja ce tipuri de vacanțe s-au vândut mai bine. În acest moment sunt vânzări cu 60% mai mari decât anul trecut”, explică și Corina Martin, președintele asociației Litoral Delta Dunării.

Se anunță o vară foarte bună pentru stațiunile de la malul mării. Anul trecut, litoralul a atras aproape două  milioane de turiști, iar anul acesta se așteaptă peste 3 milioane. La Mamaia ajung 30% dintre aceștia. 

 

Lucrările pe A2 au generat cozi de mașini, în primul weekend cu grad mare de ocupare pe litoral:

60% la Mamaia și 80% la Vama Veche

×