x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorul masacrului de la coafor şi-a luat permis port-armă doar cu adeverinţă de la medicul de familie

Autorul masacrului de la coafor şi-a luat permis port-armă doar cu adeverinţă de la medicul de familie

de Victor Ciutacu    |    06 Mar 2012   •   11:06
Autorul masacrului de la coafor şi-a luat permis port-armă doar  cu adeverinţă de la medicul de familie

Gheorghe Vladan angajatul MAI, autorul macelului din Coaforul Perla, avea permis de arma din 2010, pe baza vechii legi a armelor. Concret, el a obtinut aprobarea de a purta legal arma pe baza unei simple adeverinte eliberate de medicul de familie de la policlinica 10 a MAI, conform careia nu sufera de boli cronice si psihice. La aceasta ora, conform unor surse de la varful MAI, se desfasoara un amplu control la Policlinica 10.

Conform noii legi a armelor, procedura standard de obtinere a permisului de port-arma este urmatoarea: solicitantul aduce la Politia Capitalei, serviciul arme si munitii, o adeverinta de la serviciul personal din care rezulta ca este politist sI detine un pistol. La dosar mai trebvuie adaugata dovada platii taxei la Trezorerie (100 de lei sau 300 de lei la urgenta), cazier, adeverinta de efectuare a vizitei medicale, avizul unui psiholog cu parafa pe siguranta nationala, copia cartii de identitate si doua fotografii. Solicitantul completeaza o cerere, I se face un cazier intern ( CP6) sI angajatul de la Arme sI munitii trimite la sectia de Politie la care solicitantul este arondat o solicitare de verificare de catre agentul de proximitate a unor conditionalitati: daca locuieste la domiciliul declarat, daca are stari conflictuale cu vecinii, daca exista in bazele de date interne privind tulburarea linistii publice, daca detine caseta metalica imobilizata pentru depozitarea armei. Dupa verificare, agentul de proximitate trimite catre Politia Capitalei acordul sau refuzul eliberarii permisului. Serviciul de arme sI munitii al Politiei Capitalei emite initial o autorizatie de port-arma valabila trei luni cu posibilitatea prelungirii pe inca trei luni inainte de permanentizarea documentului.

×