x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment DUR al Rusiei la adresa României după ce Dmitri Rogozin a fost interzis în spațiul aerian românesc

Avertisment DUR al Rusiei la adresa României după ce Dmitri Rogozin a fost interzis în spațiul aerian românesc

29 Iul 2017   •   09:09
Avertisment DUR al Rusiei la adresa României după ce Dmitri Rogozin a fost interzis în spațiul aerian românesc
Sursa foto: www.jupiterimages.com

Decizia României de a interzice tranzitul avionului în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o „provocare intenţionată” care a periclitat pasageri şi care va afecta „grav” relaţiile bilaterale, avertizează Ministerul rus de Externe.

„I-am transmis vineri o notă însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în care exprimăm protestul puternic privind interdicţia de zbor decisă de România unui avion civil (...) care efectua o cursă normală pe ruta Moscova-Chişinău. Am evidenţiat faptul că 160 de pasageri au fost puşi în pericol şi nu au ajuns la timp la destinaţie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

„Această acţiune nu i-a permis vicepremierului Dmitri Rogozin şi anturajului acestuia să ajungă în R.Moldova pentru întrevederea cu preşedintele Igor Dodon şi să participe la evenimentele organizate la împlinirea a 25 de ani de a începerea operaţiunii de pace din Transnistria”, explică Ministerul rus de Externe.

„La Moscova, acest incident este considerat o provocare intenţionată care afectează grav relaţiile bilaterale”, atrage atenţia Ministerul rus de Externe, cerându-le autorităţilor române să investigheze cazul şi să furnizeze explicaţii.

România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, aeronava ajungând deasupra Ungariei, unde nu i s-a permis aterizarea.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”.

 

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin