x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertismentul Poliției: „Nu asculta muzică în căști când traversezi SAU nu utiliza telefonul SAU nu alerga când vrei să utilizezi trecerea pentru pietoni”

Avertismentul Poliției: „Nu asculta muzică în căști când traversezi SAU nu utiliza telefonul SAU nu alerga când vrei să utilizezi trecerea pentru pietoni”

30 Sep 2022   •   22:30
Avertismentul Poliției: „Nu asculta muzică în căști când traversezi SAU nu utiliza telefonul SAU nu alerga când vrei să utilizezi trecerea pentru pietoni”

Lideri într-un nou clasament negativ: România, pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

Clasamentul UE al ratelor mortalității pe țări nu s-a schimbat în mod semnificativ, cele mai sigure drumuri aflându-se în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93/milion) a raportat cea mai mare rată în 2021. Media UE a fost de 44 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori. 

Poliția Română a lansat o nouă campanie de educație rutieră pentru pietoni. 

„De ce trebuie să te asiguri înainte de a traversa pe trecerea pentru pietoni?
Există posibilitatea ca șoferul să nu te observe SAU să se defecteze sistemul de frânare SAU pot exista N-variante, pentru care viața ta ca pieton nu trebuie pusă în pericol.
În egală măsură, există acest SAU și la tine, ca pieton. Nu asculta muzică în căști când traversezi SAU nu utiliza telefonul SAU nu alerga când vrei să utilizezi trecerea pentru pietoni.
O mulțime de „SAU” care nu ar trebui să existe! Viața este în mâinile tale!”, este mesajul Poliției Române.

Campanie Poliția Română

 

Bărbații au cauzat trei din patru decese rutiere (77 %). Persoanele în vârstă (65+) au reprezentat peste un sfert (28%) din totalul deceselor, deși, în mod proporțional, mai mulți tineri sunt uciși în trafic. În timp ce 12 % dintre persoanele ucise pe drumurile din UE aveau vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, această grupă de vârstă reprezintă doar 7 % din populația UE. Astfel, statisticile ne arată că tinerii sunt mai susceptibili de a fi implicați într-o coliziune rutieră fatală.  

×
Subiecte în articol: trecerea pentru pietoni