x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avion care ar fi înmatriculat în România, prăbușit lângă Milano. Opt persoane, între care un copil, au murit. MAE: Printre morți, 2 români cu dublă cetățenie

Avion care ar fi înmatriculat în România, prăbușit lângă Milano. Opt persoane, între care un copil, au murit. MAE: Printre morți, 2 români cu dublă cetățenie

03 Oct 2021   •   16:40
Avion care ar fi înmatriculat în România, prăbușit lângă Milano. Opt persoane, între care un copil, au murit. MAE: Printre morți, 2 români cu dublă cetățenie
Sursa foto: Hepta

UPDATE Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia orașului Milano, se află doi cetățeni români cu dublă cetățenie, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Stire initiala Opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire din Milano, Italia.

Avionul privat de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese (Milano).

Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil.

Radu Tudor a vorbit, la Antena 3, despre acest subiect: „Pasagerii sunt de naționalitate franceză. Șase cetățeni francezi. Din păcate, printre ei se află și un copil. Toți au murit! Ceilalți doi, pilotul și copilotul, se pare că sunt de naționalitate română. Presa italiană confirmă că pasagerii erau francezi. Martorii spun că, înainte de prăbușire, motorul avionului era în flăcări. E vorba de un avion care face zboruri pe distanțe scurte.”

Avionul decolase din Linate cu destinația Olbia, conform ANSA.

Avionul s-a prăbușit pe o clădire goală, în curs de renovare.

Locuitorii spun că au auzit o bubuitură puternică și apoi au auzit o explozie. Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje.

Remonews scrie că pilotul era de naționalitate română, iar potrivit primelor informații, pasagerii ar putea fi francezi.

La rândul său, Milano Corriere susține că pilotul era un român în vârstă de 30 de ani. Alături de el la bord se aflau soția sa, fiul lor și 5 prieteni.

 

Cine era pilotul aflat la manșa avionului prăbușit în Milano

Dan Petrescu era pilotul aflat la manșa avionului prăbușit în Milano. Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu era un avion monomotor. În ciuda faptui că aparatul Pilatus YR-PDV, în valoare de 3,5 milioan euro era nou și unul dintre cele mai sigure avioane de acest tip de pe piață, se pare că motorul a cedat. 

În vârstă de 68 de ani, Dan Petrescu și-a luat relativ recent licența de pilot, iar copilot era chiar fiul său, Dănuț Petrescu jr.

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul avea o vilă de vacanță achiziționată cu 3 ani în urmă.  În acel loc, omul de afaceri și-a petrecut mare parte din vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo, dezvăluie Mediaflux.ro.

Acesta controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, relatează Ziarul Financiar, citat de Aleph News.

Ion Țiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

Opt români, între care și un copil, au murit, duminică, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire în construcție, în Milano, titrează presa italiană.

Accidentul a avut loc în apropiere de stația de metrou San Donato, din Milano. Clădirea peste care s-a prăbușit aparatul de zbor era goală, iar parcarea alăturată construcției era închisă, motiv pentru care singurele victime au fost persoanele aflate la bord.

 

Primele ipoteze despre cauza prăbușirii avionului pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu

Expertul în aviație Dan Andrei spune că avionul pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu este unul foarte sigur. Cauzele prăbușirii pot fi multiple. Prima ipoteză avansată de expert este că motorul a cedat.

„Pilatus este socotit acum cel mai sigur avion turbopropulsor cu un singur motor. El, într-o perioadă de 30 de ani, este încă în producție și au fost produse peste 1700 de aeronave de tipul acesta. Este foarte sigur”, a declarat, la Aleph News, expertul în aviație Dan Andrei.

Avionul are 9 locuri, zboară cu o viteză de 500 de kilometri pe oră, „o viteză foarte bună pentru un turbopropulsor”, și zboară aproximativ 5 ore, adică 2.800 de kilometri.

De la București poate să ajungă oriunde în Europa.

„Cauzele pot fi multiple. Prima idee care-mi vine în minte este că a avut o cedare de motor. Motorul este turbopropulsor, înseamnă că el antrenează o elice, dar motorul este cu turbină și putea la un moment dat să ia o pasăre sau din varii motive să aibă o defecțiune la compresor sau turbină și în felul acesta să producă un incendiu”, a explicat Dan Andrei.

 

Pilatus Pc-12, aparatul prăbuşit la Milano, este „SUV-ul avioanelor”

 

Pilatus Pc-12, aparatul prăbuşit la Milano, este „SUV-ul avioanelor” şi costă până la 4,3 milioane de dolari.

Avionul care s-a prăbuşit duminică, la Milano, este un PC-12 / 47E. Avionul de şase ani s-ar fi prăbuşit la aproximativ trei minute după decolare, potrivit datelor Flightradar24.

Aeronava cu aripi joase are un singur motor, fiind produsă de Swiss Pilatus Aircraft, cu o capacitate mare de încărcare. Este proiectată pentru a fi utilizată la transportul uşor şi pentru utilizatorii de afaceri. În lumea aeronauticii este cunoscut ca un proiect excelent, realizat de o companie cu o lungă experienţă în construcţia de aparate aeriene.

Pe site-ul său, compania elveţiană îl numeşte „SUV-ul aerian”, citând o recenzie a unei reviste de specialitate din lumea aviaţiei. Cea mai actualizată variantă se numeşte PC-12NGX, echipat cu cele mai noi inovaţii în materie de confort şi avionică la bord.

Este un avion care poate atinge o viteză de croazieră de 290 de noduri, aproximativ 537 de kilometri pe oră. Poate zbura pe o rază de peste 1.800 de mile marine: 3.3.000 de kilometri, la o altitudine maximă de 30.000 de picioare.

Este alimentat de un singur motor de la Pratt & Whitney, una dintre cele mai cunoscute companii de motoare aeronautice. Poate avea la bord maxim 10 pasageri, în regim normal. Unele modele sacrifică scaunele, pentru a găzdui câteva pătuţuri sau elimină total scaunele, pentru a creşte capacitatea de încărcare.

Este certificat pentru zborul cu un singur pilot, care poate fi însoţit de un posibil copilot.

Interiorul celor mai recente versiuni este proiectat în colaborare cu BMW Designwork şi integrează toate funcţiile principale de conectivitate, Wi-Fi şi sisteme de divertisment.

Conform preţurilor publicate pe portalul AvBuyer, un Pc-12 2017 folosit poate costa până la 4,3 milioane de dolari şi poate fi închiriat pe oră cu aproximativ 1.800 de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dan petrescu