x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avion TAROM, lovit de fulger la Istanbul

Avion TAROM, lovit de fulger la Istanbul

13 Ian 2013   •   08:46
Avion TAROM, lovit de fulger la Istanbul

Pasagerii cursei TAROM București - Istanbul de sămbătă au trecut prin clipe de coșmar. Chiar înainte de destinație, aeronava a fost lovită de un fulger și a fost avariată. Din fericire, accidentul nu a împiedicat aterizarea și niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit. Avionul nu a putut face, însă, cale întoarsă. 
„TAROM anunta anularea cursei 264 Istanbul - Bucuresti din cauza faptului ca la aterizarea pe aeroportul din Istanbul aeronava a fost lovita de un fulger, suferind avarii usoare. Aterizarea s-a efectuat in deplina siguranta. Pentru a respecta procedurile standard in astfel de situatii si din motive de siguranta, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusa unei verificari tehnice. Cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-Bucuresti au beneficiat de asistenta conform EC261/2004, majoritatea fiind rerutati pe un alt zbor din aceeasi zi. Ceilalti pasageri au beneficiat de cazare, urmand sa ajunga la destinatie a doua zi. Compania TAROM regreta inconvenientul creat pasagerilor de aceasta situatie si asigura toti pasagerii ca siguranta operatiunilor sale reprezinta principala prioritate a companiei”, anunță un comunicat postat pe site-ul companiei.
Printre pasagerii cursei TAROM anulate (Istanbul - București) s-a numărat și Dan Diaconescu. Acesta a ajuns la București cu o altă cursă aeriană, în jurul miezului nopții.

×