x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AVOCATUL PLEDEAZĂ:Stănescu, nevinovat şi după moarte!

AVOCATUL PLEDEAZĂ:Stănescu, nevinovat şi după moarte!

de Violeta Fotache    |    08 Ian 2009   •   00:00

Apărarea lui Mircea Stănescu, chiar şi după moartea acestuia prin împuşcare, susţine în continuare nevinovăţia lui în dosarul privind accidentul de circulaţie soldat cu uciderea unui om pe trecerea de pietoni.

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, Mircea Stănescu, a fost implicat într-un accident rutier comis la 27 decembrie 2008, anchetatorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 suspectând că acesta s-ar fi aflat la volanul autoturismului şi nu prietena lui, Mona Molnar. Procurorii Capitalei, cei care instrumentează dosarul privind moartea lui Mircea Stănescu, vor continua investigaţiile cu audierea părinţilor lui, după întoarcerea acestora în ţară. Totodată, deoarece apartamentul în care locuia Mircea Stănescu figurează ca aparţinând cabinetului de avocatură condus de mama victimei, anchetatorii nu au ridicat de la locul faptei înscrisuri şi nici nu au verificat computerul aflat în apartament, pentru a vedea dacă există totuşi vreun mesaj ori scrisoare de adio.

“RĂSTIGNIT DE PRESĂ”
De menţionat că varianta cea mai plauzibilă rămâne ipoteza sinuciderii, organele judiciare excluzând posibilitatea morţii ca urmare a unui jaf, după ce au găsit “neatinse” în apartament nu doar bunuri electronice şi electrocasnice, o colecţie de ceasuri, dar şi o sumă foarte mare de bani (aproximativ 100.000 de euro). Apropiaţii lui spun că în ultimul timp, Mircea Stănescu era mai apatic, mai interiorizat. După decepţia de a nu mai fi obţinut un mandat de parlamentar au urmat momentele groaznice ale accidentului, suferinţa că părinţii săi n-au putut fi lângă el şi “tirul” la care a fost supus de jurnalişti. “Am fost răstignit de presă.

Pe Nistorescu l-au lăsat în pace după câteva zile. M-au făcut”, i-ar fi spus Mircea prietenei sale cu o seară înainte de sinucidere, susţinând că dosarul împotriva lui ar fi o înscenare. De altfel, Mona Molnar susţine în continuare că ea a fost cea care conducea maşina în momentul producerii accidentului.

×
Subiecte în articol: observator