x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului recomandă mutarea lui Sorin Oprescu într-o secţie de cardiologie

Avocatul Poporului recomandă mutarea lui Sorin Oprescu într-o secţie de cardiologie

25 Sep 2015   •   19:13
Avocatul Poporului recomandă mutarea lui Sorin Oprescu într-o secţie de cardiologie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Avocatul Poporului recomandă prezentarea de urgenţă a fostului primar Sorin Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan având în vedere agravarea stării de sănătate şi contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Avocatul poporului Victor Ciorbea a prezentat vineri concluziile raportului unei echipe formată din medici reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai Avocatului poporului la penitenciarul Jilava.

Potrivit acestor recomandări este necesară reexaminarea periodicităţii primirii pachetelor de către persoanele arestate preventiv şi cantităţile de alimentare pe care acestea le pot primi în pachete, în cazul persoanelor custodiate aflate în situaţii medicale care impun un regim alimentar special.

Potrivit raportului este necesară şi asigurarea confidenţialităţii şi intimităţii examinării medicale a persoanelor arestate preventiv.

×