x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fetei de 13 ani răpită şi violată de trei bărbaţi

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fetei de 13 ani răpită şi violată de trei bărbaţi

29 Iun 2018   •   13:21
Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fetei de 13 ani răpită şi violată de trei bărbaţi

 Avocatul Poporului a anunţat vineri că s-a autosesizat în cazul unei minore de 13 ani care a fost răpită şi violată de trei bărbaţi.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei minore de 13 ani răpită şi violată de trei bărbaţi. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 22 şi articolul 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor".

Pe 18 iunie, trei tineri din comuna Fărcaşele au fost reţinuţi, după ce în ziua precedentă ar fi luat de pe stradă, cu forţa, o fată de 13 ani pe care apoi ar fi violat-o pe un câmp, preciza purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Poliţia a fost sesizată de către mama fetei, care a spus că fata se deplasa pe stradă, în comuna Osica de Jos, atunci când a fost urcată cu forţa într-o maşină în care se aflau doi bărbaţi.

"O femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Osica de Jos, a sesizat faptul că fiica sa, în vârstă de 13 ani, ar fi fost urcată cu forţa într-un autoturism ce se deplasa spre comuna Fărcaşele, în momentul revenirii la domiciliu declarând că a fost violată. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi doi bărbaţi, cu vârstele de 21 şi 24 de ani, care ar fi luat-o pe minoră de pe stradă, cu forţa, deplasându-se pe un câmp, unde bărbatul de 24 de ani ar fi violat-o. De asemenea, acesta ar mai fi chemat un bărbat de 29 de ani, care la rândul său ar fi violat-o pe minoră", spunea la acea dată Grigorescu.

Pe 19 iunie, cei trei au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Caracal. AGERPRES

×
Subiecte în articol: fetiță răpită şi violată