x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azi – sentinţa/"Mailat să fie condamnat pe viaţă!"

Azi – sentinţa/"Mailat să fie condamnat pe viaţă!"

de Carmen Plesa    |    29 Oct 2008   •   00:00
Azi – sentinţa/"Mailat să fie condamnat pe viaţă!"

Procurorul care se ocupă de cazul românului, presupusul ucigaş al italiencei Giovanna Reggiani, a cerut ieri condamnarea lui Romulus Mailat la închisoare pe viaţă.
Sentinţa în acest caz va fi dată astăzi de Curtea cu Juri, un tribunal format din opt judecători şi şase civili aleşi la întâmplare.



"Nu e nevinovat. Acuzatul a acţionat cu cruzime şi furie asupra femeii", a spus ieri la procesul de la Roma procurorul Maria Bice Barborini, care a cerut totodată condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Romulus Nicolae Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani.
Rechizitoriul de ieri al procurorului a durat o oră şi jumătate, timp în care au fost recapitulate faptele pentru care Mailat a fost trimis în judecată. Procurorul a amintit "mărturiile-cheie": cea a lui Dorin Obedea, tatăl concubinei lui Mailat, care a spus că l-a văzut pe acesta "lovind-o pe Reggiani cu pumnii şi furându-i geanta", apoi declaraţiile lui Nicolae Clopotar, conform cărora "la locul agresiunii se aflau Mailat, Obedea şi alte două persoane".

APĂRAREA: "ARE ALIBI"
Au fost reluate la final şi declaraţiile făcute de Emilia Neamţu, femeia care a spus că l-a văzut pe Mailat târând corpul Giovannei Reggiani. Neamţu, considerată "martorul-cheie" al procesului, nu a apărut însă la tribunal pentru a susţine cele declarate în timpul anchetei. Avocatul apărării susţine însă că declaraţiile făcute săptămâna trecută de doi martori, care locuiau în aceeaşi tabără şi care au spus că la ora producerii agresiunii l-au văzut pe acuzat cum consuma bere într-un grup, îi asigură lui Mailat un alibi.

×
Subiecte în articol: observator