x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azi sună clopoţelul!

Azi sună clopoţelul!

de Monalise Hihn    |    17 Sep 2007   •   00:00

Autorităţile se inghesuie astăzi să oficializeze inceperea anului şcolar in condiţiile in care sistemul de invăţămănt şchioapătă. Multe şcoli au rămas la stadiul de şantier, numeroşi elevi fiind nevoiţi să inveţe in spaţii improvizate.

Un exemplu, şi din păcate nu unul izolat, este cel din judeţul Hunedoara, comuna Şoimul, unde clopoţelul va suna intr-un cort, in Căminul Cultural şi in sediul Casei Căsătoriilor. Decizia a fost luată de primarul comunei, Laurenţiu Nistor, ca urmare a unei sentinţe definitive a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a retrocedat imobilul şcolii unor familii din Deva.

Sentinţa definitivă prevede ca timp de cinci ani actualii proprietari să nu schimbe destinaţia clădirii, insă primarul comunei spune că aceştia au cerut o chirie de aproximativ 40 de milioane de lei vechi pe lună, o sumă pe care autorităţile nu şi-o permit. In asemenea condiţii, elevii vor invăţa printre confeti şi şampanie sau vor găsi la fiecare inceput de săptămănă prăjituri şi bere in sălile de clasă, resturi de la nunţile din week-end.


×
Subiecte în articol: observator