x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Babe inghetate / Inca o zi de martie, cu zapada si cu viscol

Babe inghetate / Inca o zi de martie, cu zapada si cu viscol

de Magda Colgiu    |    Monica C. Andrei    |    02 Mar 2006   •   00:00
Babe inghetate / Inca o zi de martie, cu zapada si cu viscol

Ninsoarea si viscolul au continuat si ieri in mare parte a tarii, motiv pentru care circulatia pe mai multe drumuri a fost ingreunata, iar cateva localitati au ramas fara curent electric sau fara telefonie fixa. Vremea babelor este capricioasa.

Autoritatile locale au trimis utilaje pentru indepartarea zapezii care desi cazuta in strat de 8-10 centimetri a format suluri de pana la un metru din cauza viscolului. O situatie deosebita s-a inregistrat la Buzau, unde un autobuz cu 20 de calatori a fost surprins in trafic si a fost scos din nameti cu utilajele Primariei Luciu. De asemenea, Serviciul de Ambulanta a intervenit in cazurile a doua gravide in localitatile Robeasca si Varfuri, comuna Naieni, alte cinci persoane cu stari febrile din Carligu Mare, comuna Glodeanu Silistea, au fost transportate de urgenta cu antemergator la Spitalul Judetean Buzau. In noaptea de marti spre miercuri, trei persoane care mergeau spre Braila au fost cazate la Primaria Ramnicu-Sarat. 11 localitati au ramas fara curent electric, iar doua fara telefonie fixa, echipe de interventie rezolvand defectiunile pana ieri la ora pranzului.

BUCURESTI. Inca o zi de cosmar si pentru locuitorii Capitalei. Astazi se va circula infernal din cauza ninsorii care va face din nou legea pe arterele Capitalei. Edilii au recunoscut ca n-au cum sa intervina in astfel de situatii, facand din nou apel la cetateni. "Maine (azi - n.r.) va ninge si viscoli cu aceeasi intensitate. Facem un apel la bucuresteni sa nu-si scoata in trafic masinile personale. Altfel vom avea aceeasi problema ca si marti. Ce sa facem, stiti bine ca iarna nu-i ca vara, asta e!", a spus ieri primarul general Adriean Videanu. El sustine ca firmele de deszapezire au fost pregatite si au actionat imediat dupa ora 23:00, dar de vina pentru blocaj a fost traficul greoi. Exceptie a facut totusi Sectorul 5 unde primarul "care este" Marian Vanghelie a renuntat la firma de salubrizare REBU, multumindu-se cu Administratia Domeniului Public, care evident n-a facut fata. "Nu vom reusi sa avem un trafic civilizat de maine. Acest lucru se va intampla peste doi-trei ani dupa ce vom implementa managementul traficului, vom inchide inelul principal de circulatie si vom realiza strapungerea Buzesti-Uranus-Viilor", a adaugat Videanu. Ieri Bucurestiul era plin de balti si zapada amestecata cu sare si solutie de clorura de calciu. Situatia putea fi evitata daca Apa Nova isi facea datoria si curata gurile de canal.

BLOCAJ PE DEALUL NEGRU
Circulatia rutiera pe DN 7, pe ruta Ramnicu-Valcea - Pitesti, a fost paralizata ore in sir pe ambele sensuri de mers. Mai multe autocamioane neechipate cu lanturi au derapat si s-au rasturnat pe carosabil, in urma lor formandu-se cozi kilometrice de autovehicule. In trafic au ramas blocate si utilajele de deszapezire care au ramas prinse in coloane. Desi trebuia sa inaugureze noua ruta de pe Valea Oltului, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a ramas impotmolit in judetul Arges. In Valcea alte opt artere judetene au fost impracticabile din cauza stratului imens de zapada. (Alexandra Chivu)

×
Subiecte în articol: observator