x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii au făcut în primele 4 luni aproape 14 milioane de plăti prin statiile SelfPay

Românii au făcut în primele 4 luni aproape 14 milioane de plăti prin statiile SelfPay

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   22:45
Românii au făcut în primele 4 luni aproape 14 milioane de plăti prin statiile SelfPay

Românii au făcut în primele 4 luni aproape 14 milioane de plăti prin statiile SelfPay, în valoare de 2,2 miliarde lei, iar taxele şi impozitele către stat au depăşit 250 milioane lei, notează Ziarul Financiar.

Românii au plătit în primele patru luni ale anului taxe şi impozite în valoare de peste 250 de milioane de lei prin Staţiile de Plată SelfPay, pentru persoane fizice sau juridice, fiind înregistrate 1,5 milioane de tranzacţii de acest tip.

Pe lângă taxele şi impozitele locale, românii au plătit prin aceste aparate tarifele pentru rovinietă, pentru eliberarea paşaportului, a permisului de conducere, respectiv a certificatului de înmatriculare, valoarea totală a plătilor de acest tip depăşind 96 de milioane de lei în ianuarie-aprilie.

Compania SelfPay SA operează în România peste 11.000 de Staţii de Plată amplasate în mai mult de 2.000 de localităţi, iar utilizatorii pot plăti 63 de tipuri de taxe şi impozite (faţă de doar 47 la finalul lunii aprilie 2023). La acestea se adaugă diferite taxe fără debit şi alte impozite şi taxe către 57 de instituţii publice locale (faţă de 41 la sfârşitul lunii aprilie 2023).

În total, Staţiile de Plată SelfPay au procesat aproape 14 milioane de plăţi în primele patru luni din 2024, în valoare totală de circa 2,22 miliarde de lei.

„Creşterea numărului serviciilor de plată disponibile în reţeaua de Staţii de Plată SelfPay se reflectă în avansul volumelor plăţilor efectuate”, spune Adrian Badea, CEO SelfPay.

Ponderea plăţilor către stat în totalul celor realizate prin intermediul Staţiilor de Plată SelfPay în primele patru luni ale anului a ajuns la 10,7% ca număr de tranzacţii, respectiv 11,5% ca valoare.

”În acest moment există doi mari jucători cu acoperire naţională pe piaţa serviciilor de plăţi către bugetele publice: Ghiseul.ro şi reţeaua de Staţii de Plată SelfPay. În platforma Ghiseul.ro, o soluţie strict online, sunt înrolate în prezent 1.464 de instituţii publice centrale şi locale, dintre care 1.368 sunt înrolate pentru plata impozitelor şi taxelor locale. După cele mai recente date, Ghiseul.ro are circa 2,2 milioane de utilizatori activi şi de la începutul anului până la finalul lunii aprilie a înregistrat circa 2,5 milioane de tranzacţii, colectând aproximativ 1,5 miliarde de lei. Prin comparaţie, tot în primele patru luni din acest an SelfPay a procesat 1,5 milioane de tranzacţii în valoare de peste 250 milioane de lei, cu doar 63 de servicii de tip taxe şi impozite. Ceea ce demonstrează că în continuare există un segment semnificativ de utilizatori care au nevoie de servicii de plată precum cele pe care le oferim – în primul rând cu prezenţă fizică, dar cu avantajul accesibilităţii şi uşurinţei în utilizare”, a adăugat Adrian Badea.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: badea selfpay plăți