"Fondurile au rolul menţinerii în funcţiune a serviciilor esenţiale şi a instituţiilor guvernamentale. Vor putea fi plătite salariile angajaţilor spitalelor, funcţionarilor guvernamentali şi personalului din învăţământ. De asemenea, vor putea fi plătite pensiile, salariile angajaţilor din sectorul de stat şi indemnizaţiile sociale", a comunicat Banca Mondială.
Până acum, Banca Mondială a furnizat Ucrainei asistenţă financiară în valoare de 17,8 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.
La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat marţi transferul a 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei financiare pentru acoperirea nevoilor curente. "Comisia Europeană transferă Ucrainei încă 2,5 miliarde de euro. Plănuim să oferim 18 miliarde în 2023, prin tranşe constante, pentru remedierea urgentă a problemelor şi relansarea rapidă, care să conducă la o reconstrucţie de succes. Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.
Însă premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat săptămâna trecută că se opune iniţiativei Comisiei Europene privind furnizarea de asistenţă financiară Ucrainei prin asumarea în comun a creditării de către statele Uniunii Europene.
(sursa: Mediafax)