x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani în plus pentru producătorii de legume în spații protejate

Bani în plus pentru producătorii de legume în spații protejate

22 Oct 2021   •   18:30
Bani în plus pentru producătorii de legume în spații protejate

Ministerul Agriculturii a anunțat că producătorii de legume în spații protejate vor primi mai mulți bani pentru anul 2021.

În ședința Guvernului de vineri, a fost aprobată hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.

Documentul aproba unele modificări și completări la Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021 în urma solicitărilor formulate de către structurile asociative reprezentative din sector, având în vedere dificultățile cu care se confruntă piața legumelor.

„În ceea ce privește Programul de legume în spații protejate – cei 14.271 de beneficiari care s-au înscris până la data de 20 iulie 2021, pentru plafonul de 150 milioane de lei nu vor absorbi toată suma și a rămas o diferență, iar pentru programul dedicat cultivatorilor de plante aromatice din cele 6 milioane de lei alocate s-au consumat doar 2,27 milioane de lei. Astfel, disponibilul de cca. 3,7 milioane de lei va fi dirijat către programul de legume în spații protejate, cuantumul de 2000 euro/1000 mp urmând a se majora la 2.210 euro, cu încadrarea în plafonul maxim de 20.000 euro/3 exerciții financiare”, scrie în comunicatul de presă al Ministerului Agriculturii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis la cultura de legume în spații protejate vor fi în sumă 153.730 mii lei, reprezentând echivalentul a maximum 31.551 mii euro, ca urmare a suplimentării plafonului cu sumele neangajate în cadrul Programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021, au anunțat reprezentanții ministerului.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis la plante aromatice vor fi în sumă de 2.270,5 mii lei, reprezentând echivalentul a maximum 465,968 mii euro.

În bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021 exsită alocări financiare pentru ambele programe.

(sursa: Mediafax)

×