x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani mai multi pentru profesori

Bani mai multi pentru profesori

27 Feb 2004   •   00:00

Profesorii pot beneficia de salarii marite, conditii mai bune de munca si un nivel de pregatire mai ridicat din fondurile extrabugetare.

In conformitate cu Legea invatamantului, unitatile si institutiile de invatamint de stat pot obtine venituri proprii din activitatea de productie, prestari servicii, taxe de la persoane fizice si juridice, inchirieri de spatii, donatii, sponsorizari, activitati cultural-educative. Aceste venituri pot fi utilizate exclusiv de aceste institutii.

Conform unui proiect initiat de Ministerul Educatiei, scolile pot acorda salariatilor o crestere de pana la 30% din salariul de baza al functiei, o indemnizatie de pana la 20% din salariul de baza al functiei pentru personalul didactic necalificat care desfasoara activitate didactica in mediul rural, localitati izolate, un spor de pana la 10% din salariul de baza al functiei pentru personalul de ingrijire, un spor de pana la 15% din salariul de baza al functiei pentru personalul nedidactic cu o vechime de peste 10 ani neintrerupti in institutii sau unitati de invatamint.

De asemenea, se mai pot acorda prime de vacanta, o data cu indemnizatia pentru concediu de odihna, tichete de masa lunare.

Olimpiadele Comunicarii

Ministerul Educatiei, Cercetsrii si Tineretului, prin Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, va oferi studentilor, pentru al doilea an consecutiv, oportunitatea de a se afirma in cariera prin sustinerea Olimpiadelor Comunicarii. "Oferim studentilor, pe de o parte, cat mai multe oportunitati de a calatori si de a face schimb de experienta cu alti tineri europeni, pe de alta parte, ocazia de a se face remarcati si de a-si construi un viitor profesional aici, in Romania", declara directorul general ANSIT, Cristian Rizea. "Olimpiadele Comunicsrii" sunt cea mai importanta serie de evenimente de educatie practica adresate studentilor la facultati cu profil de comunicare, jurnalism, marketing etc. Anul trecut, multi participanti au reusit sa se afirme in fata reprezentantilor companiilor prezente la evenimente, in momentul de fata fiind angajati in cadrul acestora.

Inscrisi pana la 1 mai

Parintii trebuie sa isi inscrie copiii in clasa I pana la 1 mai, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Ministerul Educatiei. Inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor vacante, pana la data de 15 mai. Legea prevede ca se pot inscrie in clasa I copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar.

Simulare la Bacalaureat

Elevii vor sustine la 27 martie simularea testelor nationale si a examenului de Bacalaureat. Simularea testelor nationale se organizeaza pentru toate cele patru discipline de concurs, respectiv Limba romana, limbi materne, Matematica, Istorie si Geografie, iar in simularea examenului de Bacalaureat vor fi 31 de discipline si specializari.

×
Subiecte în articol: observator