x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani putini la buget - Fara publicitate ilegala in Capitala

Bani putini la buget - Fara publicitate ilegala in Capitala

de Monica C. Andrei    |    17 Noi 2005   •   00:00
Bani putini la buget - Fara publicitate ilegala in Capitala

Gata cu panourile publicitare ilegale. Cel putin la nivel declarativ, pentru ca initiative de genul acesta a mai avut si actualul presedinte Traian Basescu, pe vremea cand era primar general. Acum a venit randul actualului edil-sef, Adriean Videanu, care le-a pus gand rau firmelor de publicitare ce au montat panouri publicitare ilegale, in special mesh-uri (n.r. - panouri din panza care acopera cladirile), in special din Sectorul 1 al Capitalei.

"Cred ca este vizibil pentru orice bucurestean faptul ca, in momentul de fata, publicitatea stradala este de natura haotica. Aceasta dualitate in luarea deciziilor, la nivelul sectoarelor si la nivelul Municipalitatii, in trecut, a facut ca acest lucru sa fie posibil", a spus Videanu, care a precizat ca solicita ca operatorii de publicitate sa intre de azi in legalitate. "Sunt foarte multe zone ale publicitatii stradale care sunt in deplina ilegalitate, mai ales cladirile monument istoric. Cele mai multe mesh-uri, daca nu toate, nu sunt autorizate", a mai spus pri-marul general.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este de parere ca toate mesh-urile ar trebui interzise, exceptie facand cele amplasate pe cladiri aflate in constructie sau consolidare.

PIERDERI. Din cauza haosului din domeniul publicitar, Municipalitatea a incasat foarte putini bani. Veniturile anuale ale activitatii outdoor din Capitala se ridica la 18-20 de milioane de euro pe an, suma din care Primaria Capitalei incaseaza doar 8%-10%.

Pana la jumatatea anului viitor va fi elaborat un regulament unitar de reglementare a publicitatii outdoor. "Initiativa municipala vizeaza cresterea calitatii imaginii urbane a Bucurestiului. Exista in lucru opt studii de design privind mobilierul stradal care poate fi amplasat in Bucuresti, in functie de categoria de strada din Bucuresti, de incarcatura istorica, de fluxul de trafic si multe alte argumente", a mai spus edilul general. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator