x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat care îndemna la jihad, expulzat din România

Bărbat care îndemna la jihad, expulzat din România

31 Aug 2016   •   20:30
Bărbat care îndemna la jihad, expulzat din România

Un cetăţean pakistanez care se stabilise în România a fost declarat indezirabil, de Curtea de Apel Bucureşti, pe o perioadă de 10 ani, după ce acesta a fost prins făcând propagandă în favoarea mai multor grupări teroriste.

Shahzad Ahmed, aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în baza căsătoriei cu un cetăţean român, a intrat în atenţia SRI începând cu finele anului 2015, când a pătruns ilegal în ţară.

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora", se arată într-un comunicat al SRI.

Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.

10 suspecţi de terorism au fost expulzaţi din România şi declaraţi persoane indezirabile în anul 2015, potrivit unei informări date de SRI

 

 

×