x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barometru de opinie: românii sunt mai bolnavi decât cred

Barometru de opinie: românii sunt mai bolnavi decât cred

de Andrada Floria    |    29 Feb 2008   •   00:00
Barometru de opinie: românii sunt mai bolnavi decât cred

Peste jumătate dintre românii intervievaţi (51%) consideră că nu suferă de nici o boală. Este principala concluzie a barometrului de opinie prezentat de ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu (foto), în cadrul Forumului Medicilor de Familie.

Forumul medicilor de familie


Peste jumătate dintre românii intervievaţi (51%) consideră că nu suferă de nici o boală. Este principala concluzie a barometrului de opinie prezentat de ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu (foto), în cadrul Forumului Medicilor de Familie. Totuşi, rezultatele parţiale ale programului de evaluare a stării de sănătate a românilor indică faptul că 39% dintre cei care s-au prezentat la medic pentru analize sunt bolnavi.

Barometrul a mai evidenţiat că 67,1% dintre cetăţeni se adresează medicului de familie în cazul în care se îmbolnăvesc, 12,3% se descurcă singuri, 11,4% se adresează unui farmacist, 3,1% unui cabinet privat sau unei policlinici private.

 

APEL. Ministrul Sănătăţii consideră că, în cele mai multe cazuri, oamenii sunt mai bolnavi decât ştiu. De aceea, Nicolăescu a făcut apel la medicii de familie prezenţi la Forum să-şi convingă pacienţii cât de importantă este prevenţia. În acest sens, Ministerul Sănătăţii Publice intenţionează să lanseze, după 30 aprilie, o campanie de informare a pacienţilor cu privire la necesitatea prezentării la medicul de familie şi atunci când sunt sănătoşi.

×
Subiecte în articol: observator