x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu despre votul Parlamentului în cazul Udrea: A fost o invitaţie la o oarecare decenţă

Băsescu despre votul Parlamentului în cazul Udrea: A fost o invitaţie la o oarecare decenţă

28 Oct 2015   •   22:00
Băsescu despre votul Parlamentului în cazul Udrea: A fost o invitaţie la o oarecare decenţă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, miercuri, votul parlamentarilor în cazul Elenei Udrea, afirmând că acesta reprezintă "o invitaţie la o oarecare decenţă" în condiţiile în care este vorba de o femeie care a fost arestată în mai multe rânduri.

"Probabil şi majorităţii parlamentarilor li s-a părut prea mult. A fost arestată o dată cu votul Parlamentului, pe urmă, într-o singură zi, după ce a făcut nişte declaraţii legate de SRI, de DNA, i s-au cerut trei arestări şi acum următoarea şi probabil că vor mai urma, nu-mi dau seama. (...) Cred că s-au uitat şi la celălalt aspect. Parcă e prea mult pentru o femeie, să o tot trimiţi înainte de a fi judecată, să o ţii la beci, că la 'beciul domnesc', că la Târgşor. Cred că aici a fost judecata parlamentarilor, şi nu neapărat o tentativă de a înfrunta justiţia, pentru că ei au dat semnalul justiţiei prin votul pentru reţinere. (...) Au spus: 'Ok, vreţi să o arestaţi, e femeie, sunteţi la a patra solicitare sau a cincea de arestare, uite, vă dăm o zi, dar e prea mult pentru o femeie'. Cred a fost un mesaj, aş spune o invitaţie la o oarecare decenţă", a declarat Băsescu la B1 TV.

În opinia sa, parlamentarii nu au confundat urnele iar votul reprezintă o majorităţii parlamentare.

"Cred că li s-au părut prea mult parlamentarilor. Dacă ar fi fost la a doua solicitare, probabil că o executau fără să clipească, pentru că Elena Udrea e departe de a fi un politician simpatizat de parlamentari", a adăugat fostul şef al statului.

Plenul Camerei Deputaţilor a admis miercuri cererile Justiţiei privind urmărirea penală şi încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea, în timp ce pentru arestarea preventivă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi.

Sursa: Agerpres

×