x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, la Vilnius: Republica Moldova și Georgia fac un pas înainte, dar e "regretabil" pasul înapoi al Ucrainei

Băsescu, la Vilnius: Republica Moldova și Georgia fac un pas înainte, dar e "regretabil" pasul înapoi al Ucrainei

29 Noi 2013   •   10:02
Băsescu, la Vilnius: Republica Moldova și Georgia fac un pas înainte, dar e "regretabil" pasul înapoi al Ucrainei

Republica Moldova și Georgia vor face un pas înainte la Summitul Parteneriatului Estic, dar este "regretabil" pasul înapoi făcut de Ucraina, a declarat vineri președintele Traian Băsescu, la sosirea la Centrul de Expoziții și congrese Litexpo, din Vilnius, unde se desfășoară reuniunea.

"Este foarte important că Georgia și Moldova vor face un pas înainte și este regretabil pasul înapoi al Ucrainei. Întregul Summit, cu parafarea de către Georgia și Republica Moldova și Ucraina, care nu a semnat, este un pas înainte, dar nu poate fi un mare succes", a afirmat Băsescu, potrivit Agerpres.

Șefii delegațiilor prezenți la Vilnius au fost întâmpinați de către președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, de către președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, și președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

După primirea oficială, sunt programate ceremoniile de parafare a Acordurilor de Asociere cu UE de către Republica Moldova și Georgia, urmate de sesiunea plenară a Summitului Parteneriatului Estic.

Ucraina a anunțat că suspendă semnarea acordului.

×