x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebe Ivanovici, dosar la PNA

Bebe Ivanovici, dosar la PNA

12 Mar 2004   •   00:00

Baronul de Ilfov Constantin Bebe Ivanovici si Teodor Biris, primarul Snagovului, au dosar la PNA. Cunoscand viitorul amplasament al "Dracula Park", ei si-au improprietarit clientela cu terenuri de 40-50 de dolari metrul patrat.

Parchetul National Anticoruptie a confirmat ieri, stirea ca presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Constantin Bebe Ivanovici (foto) si primarul Snagovului, Teodor Biris, fac obiectul unui dosar de coruptie. Potrivit comunicatului PNA, Biris si Bebe sunt cercetati penal ca ar fi improprietarit, in mod preferential, mai multe persoane, majoritatea revolutionari. De asemenea, ei ar fi schimbat amplasamentele unor terenuri pentru a le spori valoarea de vanzare. De exemplu, amplasamentele unor terenuri ce valorau 2-3 dolari metrul patrat au fost schimbate in zone cu pret de piata de 20 de ori mai mare. Nu mai putin de 150 de persoane ar fi beneficiat, la Snagov, de suprafete de teren insumand 340.000 metri patrati.

Respectivele pamanturi, spun procurorii, ar fi urmat sa fie vandute proprietarilor unui parc de distractii, la un pret mult mai mare. Din investigatiile noastre reiese ca numele parcului de distractii este Dracula Parc. Astfel se intemeiaza banuielile ca viitorul amplasament, asa-zis secret al lui "Dracula de la Snagov" a fost cunoscut de un numar restrans de "initiati", fapt ce a favorizat speculatii imobiliare cu miza colosala, prin zona Ferma Vlasiei. Printre beneficiarii terenurilor acordate "pe sub mana" ar figura, spun surse confidentiale, fostul secretar de stat de la Justitie Doru Trifoi (matrasit pentru implicare nelegala in solutionarea unor dosare de coruptie), Costel Constantin (controversatul patron de la Sexy Club) si faimosul revolutionar Nicolae Dide.De asemenea, procurorii mai cerceteaza modul in care au fost date mai multe suprafete din Pantelimon pentru construirea unui centru comercial. Surse avizate sustin ca respectivul centru comercial este "Selgros", iar de afacere nu e deloc strain primarul din Pantelimon, Petrus Campulungeanu. (Valentin Zaschievici)

×
Subiecte în articol: observator