x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BEC respinge sigla UCM

BEC respinge sigla UCM

26 Apr 2004   •   00:00

Membrii Biroului Electoral Central (BEC) au decis sambata, prin vot, sa nu inregistreze 14 sigle apartinand partidelor, aliantelor si formatiunilor minoritatilor parlamentare sau inscrise la Consiliul National al Minoritatilor, au declarat pentru Mediafax surse din Birou.

La BEC au fost depuse pentru participarea la alegerile locale de la 6 iunie un numar de 56 de sigle.

MOTIVE. Printre formatiunile carora li s-a refuzat .nregistrarea siglei se numara si Uniunea Civica Maghiara (UCM) . Potrivit presedintelui BEC, Petre Similean, UCM a depus liste cu membri in care nu se specifica ca au fost intocmite in vederea participarii la alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale de la 6 iunie 2004. El a mai aratat ca listele pentru Bucuresti depuse de UCM contin neconcordante, persoana care a depus declaratia pe proprie raspundere de atestare a semnaturilor fiind alta decat cea care a intocmit listele.

Petre Similean a precizat ca numai partidele politice carora Biroul le-a refuzat .nregistrarea siglelor vor putea prezenta candidati la alegerile locale de la 6 iunie. El mai spus ca hotararile privind neacceptarea semnelor electorale sunt definitive.

Laszlo Tokes, presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, considera ca nu exista motive reale pentru respingerea inscrierii UCM. "Motivele respingerii inscrierii Uniunii Civice Maghiare, care este mai aproape de noi si de cauza autonomiei, nu le stiu, dar stiam ca asa se va intampla. Nu exista motive reale, ci numai pretexte", a spus Tokes.

Gabriela Antoniu

×
Subiecte în articol: observator