x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali, Babiuc şi Cioflină vor împărţi aceeaşi cameră la Penitenciarul Rahova

Becali, Babiuc şi Cioflină vor împărţi aceeaşi cameră la Penitenciarul Rahova

21 Mai 2013   •   09:02
Becali, Babiuc şi Cioflină vor împărţi aceeaşi cameră la Penitenciarul Rahova
Sursa foto: antena3.ro

Gigi Becali, fostul ministrul al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al marelui Stat Major General Dumitru Cioflină se află la Penitenciarul Rahova şi au fost puşi în aceeaşi cameră, având în vedere că toţi se află în perioada de carantinare-observare, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii penitenciare, Gabriela Livadariu.

"Ei execută prima perioadă de detenţie, cea de carantinare-observare, ce durează aproximativ 21 de zile. În această perioadă primesc informaţii legate de locul de detenţie, drepturi, obligaţii. (...) Se fac evaluări medicale, psihologice, educaţionale, monitorizându-se procesul de adaptare la mediul carceral", a precizat Livadariu, potrivit Agerpres.

George Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost transferaţi, aseară, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Bucureşti Rahova. Patronul Stelei s-a prezentat la sediul IPJ Ilfov, luni seara, unde poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al marelui Stat Major General Dumitru Cioflină fuseseră aduşi şi ei la sediul Direcţiei Cercetări Penale (DCP) pentru punerea în executare a pedepsei de câte 2 ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MApN.

George Becali a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a decis să schimbe însă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare primită anterior de Becali în dosarul sechestrării de persoane în pedeapsă de 3 ani cu executare. Cele două pedepse au fost contopite şi George Becali va face pedeapsa cea mai mare şi anume de 3 ani de închisoare cu executare.


×