x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali vrea să ajungă preşedinte pentru a scăpa de prigoana procuraturii: "Fac paradis fiscal în România"

Becali vrea să ajungă preşedinte pentru a scăpa de prigoana procuraturii: "Fac paradis fiscal în România"

22 Feb 2012   •   17:07
Becali vrea să ajungă preşedinte pentru a scăpa de prigoana procuraturii: "Fac paradis fiscal în România"

Giovani Becali a explicat miercuri, la Realitatea TV, motivele iesirii nervoase din sala de judecata in care avea loc procesul transferurilor. Deranjat inca de pe vremea comunismului de comportamentul procurorilor, fostul impresar vrea sa ajunga presedinte, pentru a scapa de puscarie, asa cum a facut-o si "Traian Basescu, cel care era pasibil de 18-20 de ani de inchisoare pentru scandalul cu flota".

"Am stat in sala de judecata 12 ore si jumatate. Cred ca justitia are ceva cu mine, dar si cu varul meu. Se pare ca Procuratura are ceva cu neamul nostru, asa cum s-a intamplat in comunism.

Lumea batrana percepe acest proces ca pe o condamnare definitiva. Mama mea de 85 de ani crede ca voi sta 20 de ani la puscarie.

Basescu era pasibil de 18-20 de ani de inchisoare pentru scandalul cu flota. Uite, anunt ca eu si familia mea vom candida, poate asa vom scapa de inchisoare.

Nu imi vine sa cred ca un procuror poate fi in instanta seful salii. Din 38 de infatisari cred ca am fost la 36.

Aceeasi judecatoare care a prezidat ieri parca era alta decat la celelalte infatisari. Eu cred in judecatori, nu in procurori.

Noi am adus un martor care a activat in jurisprudenta la FRF. Pe perioada marturiei acestuia, un procuror de 20 si ceva de ani care indeplineste ordinele lui Tulus, il sfida, citea si cerea explicatii.

I-am cerut judecatoarei scuze, in primul rand ca mama si ca sotie.

Asta e problema in Romania? Un prejudiciu de un milion si ceva? Pai Bercea ia 7 ani si jumatate pentru omor si mie imi dau 20 de ani?

Noi nu aveam de ce sa ascundem banii. I-am bagat in case si in imobiliare, la vedere.

Acest proces mi-a ridicat licenta FIFA de impresar. Am lucrat trei ani si ceva ca asistent al fratelui meu, care are licenta. Eu am trei copii de crescut. Asta nu inteleg domnii procurori.

Procurorii care fac uz de forta pe care le-o da DNA nu se vor mai regasi atunci cand voi fi presedinte.

Colaboratorii mei de afara ma intreaba mereu ce se intampla cu acest proces.

Ca presedinte, voi face paradis fiscal in Romania. Oamenii sa poata castiga averi si sa plateasca taxe mai mici. Vor plati si taxe mai mari pe masura ce se vor imbogati. In perioada boom-ului din 2007, 2008, Romania trebuia sa scada taxele.

Nu sunt dezamagit de romani sau Romania. Doar de cei care o conduc.

×
Subiecte în articol: procurori justitie giovani becali