x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea Mondial, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE pentru evaziune fiscală. Decizia este definitivă

Bercea Mondial, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE pentru evaziune fiscală. Decizia este definitivă

18 Apr 2013   •   11:37
Bercea Mondial, CONDAMNAT la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE pentru evaziune fiscală. Decizia este definitivă

Interlopul Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”, a fost codamnnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Sentinţa dată de instanța supremă este definitivă.

Instanţa a menţinut astfel condamnarea la doi ani de închisoare cu executare dispusă de Tribunalul Olt în martie 2012.

Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în sumă de 50.803.591.400 de lei vechi, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi firmele beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale. De asemenea, Bercea Mondial este acuzat că a distrus sau ascuns actele contabile aparţinând celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost, pentru a îngreuna şi obstrucţiona controlul fiscal, situaţie care a impus efectuarea verificărilor de pe extrasele de cont ridicate din unităţile bancare unde societăţile administrate au avut deschise conturile.

În urma controlului făcut de organele fiscale s-a mai stabilit că Bercea Mondial a acordat împrumuturi unor persoane fizice şi juridice, de la care a perceput o dobândă lunară cuprinsă între cinci şi 15 la sută, veniturile astfel obţinute în plus faţă de suma împrumutată nefiind declarate organelor financiare, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii şase ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

×