x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea Mondial rămâne în arest

Bercea Mondial rămâne în arest

26 Oct 2011   •   12:36
Bercea Mondial rămâne în arest

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, ramane in arest preventiv, dupa ce Curtea de Apel Craiova a respins, astazi, recursul formulat la incheierea data de Tribunalul Olt pe data de 20 octombrie privind prelungirea masurii arestarii preventive.

Bercea Mondial a declarat, in fata magistratilor Curtii de Apel Craiova, ca nu este cercetat in stare de libertate pentru ca este "cumatru cu Basescu" si ca este "arestat politic".

"Vreau sa spun si eu ceva, mai ales ca este presa in sala: daca victima a declarat in judecatorului si in fata presei ca nu l-am taiat eu, atunci eu de ce sunt arestat? Va spun eu: politic. Sunt unii care au facut evaziune si alte fapte grave si sunt cercetati in libertate, iar eu, care nu am antecedente, de ce sa nu fiu cercetat in libertate, pentru ca sunt cumatru cu Basescu? Stiu ca nu-mi admiteti cererea, dar vreau sa ma credeti ca nu sunt vinovat. Stiu ca nu o sa ma puneti in libertate pentru ca probabil nu vrea procurorul sau ca vin alegerile", a spus Anghel, potrivit Mediafax.

Magistratii Tribunalului Olt au decis pe 20 octombrie prelungirea masurii arestarii preventive pentru Bercea Mondial si au respins solicitarea avocatilor acestuia de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea, dupa ce, la anterioarele termene de judecata, Tribunalul Olt admisese solicitarile lui Sandu Anghel de inlocuire a arestului preventiv cu interdictia de a parasi localitatea.

Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes. El mai este cercetat, in prezent, in alte sase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetati de politistii din judetul Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale.

×