x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Big Brother fără sonor

Big Brother fără sonor

de Diana Scarlat    |    22 Aug 2011   •   21:00
Big Brother fără sonor

Cea de-a doua sesiune a Bacalau­reatului a inceput ieri pentru jumatate dintre absolventii care au picat examenul in aceasta vara. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustine ca subiectele au acelasi grad de dificultate, iar masurile antifrauda raman la fel de dure.

Sesiunea din aceasta toamna este chiar mai grea pentru elevii care nu au invatat si ar vrea sa copieze, de­oa­re­ce camere de supraveghere vor exis­ta de aceasta data in toate salile de examen, lucru care nu s-a in­tam­plat in vara. Singura problema ar fi le­g­a­ta de lipsa sunetului la deja celebrele camere video instalate in salile de examen, care ar permite unor su­pra­veghetori mai 'indulgenti' sa dic­te­ze rezolvarile in timpul examenului, fara a fi observati in vreun fel. As­ta daca nu suna cineva la linia gratui­ta alocata de MECTS: TEL VERDE 0800801100, la care cetatenii pot sem­nala orice nereguli constatate in de­rularea examenului de bacalaureat.

Teoretic, s-au luat toate masurile antifrauda, interzicandu-li-se atat elevilor, cat si profesorilor suprave­ghetori sa intre in salile de examen cu camere video, manuale dictionare sau orice altceva prin care ar putea sa le sufle elevilor in timpul examenului. Elevii nu au voie nici sa foloseasca telefoane mobile sau alte surse din care ar putea primi rezolvarile. Candidatii care au fost sau vor fi prinsi copiind nu vor mai avea drepul sa participe la doua sesiuni ale exa­menului de bacalaureat, iar profesorii care-i vor ajuta vor fi dati afara din invatamant.

La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au inscris 109.595 de candidati, repartizati in 295 de centre de examen. Ei au sustinut proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana si limba materna (proba A si proba B). Calendarul examenului de bacalaureat continua astazi, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala (probele A,B si C)

pentru ca miercuri, 24 august, sa se desfasoare probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna si intr-o limba de circulatie in­ter­nationala (B si C). Proba de evaluare a competentelor digitale se va desfasura in intervalul 25-26 august 2011 (proba D).

Incepand cu 29 august, elevii vor sustine probele scrise ale examenului de bacalaureat.

×
Subiecte în articol: educatie bac 2011 sesiunea de toamna