x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bihor - Tiriac si Nastase, la vanatoare de mistreti

Bihor - Tiriac si Nastase, la vanatoare de mistreti

23 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Adrian Nastase, alaturi de numerosi afaceristi straini, a participat la deschiderea domeniului de vanatoare al lui Ion Tiriac, situat in localitatea bihoreana Balc. Omul de afaceri Ion Tiriac si-a deschis domeniul de vanatoare situat langa localitatea Balc, din judetul Bihor, cu o vanatoare la care au participat, in week-end, numerosi oameni de afaceri straini si personalitati politice.
MAGDA COLGIU

CONSECVENT. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, ramane fidel pasiunii sale, vanatoarea
Cei 32 de invitati ai afaceristului roman au venit din Europa occidentala, Statele Unite ale Americii, Australia dar si din Romania. Organizarea evenimentului de la Balc a presupus mari eforturi financiare si implicarea a 180 de persoane. Conform Mediafax, in cele doua zile au fost impuscati un numar de 185 de mistreti, din care circa 40 de vieri, unele exemplare fiind apreciate ca valorand "medalia de aur" ca punctaj CIC.

MULTUMIT. Ion Tiriac s-a declarat incantat de prima vanatoare organizata pe domeniul sau. "Din toate punctele de vedere - organizatoric, al valorii vanatului, al peisajului - invitatii mei au cazut in fund", a declarat omul de afaceri. "Avem nevoie de oamenii acestia aici, in Romania, si sa stiti ca in asemena locuri se fac afacerile bune: la tenis, la golf, la vanatoare", a spus Ion Tiriac. El a precizat insa ca, la Balc, se vor organiza asemenea evenimente o singura data pe an, vreme de doua zile, pentru ca vanatul sa se dezvolte in mod adecvat.

INVESTITII. Fondul de vanatoare de la Balc, domeniu utilizat si de Ceausescu, avand o suprafata totala de 11.500 de hectare, a fost concesionat, in urma cu doi ani, de asociatia bucuresteana Zimbrul si firma Wild Boar, investitia fiind suportata de Ion Tiriac. Pana in prezent, omul de afaceri a investit in ingradirea, amenajarea si popularea fondului de vanatoare, dar si in refacerea cabanei, dotarea acesteia si a anexelor, respectiv in amenajarea drumurilor de acces cu circa 1,2 milioane de euro. Fondul cuprindea, pana la vanatoarea din acest week-end, un numar de 550 de mistreti si 80 de cerbi si ciute, unele exemplare fiind aduse din strainatate, pentru improspatarea efectivului.

VIP-URI
La vanatoare au participat Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, Ilie Sarbu (fostul ministru al Agriculturii), Klaus Mangold (presedintele Comisiei pentru Est a Economiei Germane si presedinte al companiei Damler Chrysler Service), Wolfgang Porsche (proprietar al cunoscutului producator de automobile) Julius Meinl (detinatorul imperiului alimentar cu acelasi nume), Burchard Bergmann (presedintele companiei germane Ruhrgas), printul Max Emanuel von Thurn und Taxis, Siegfried Wolf (presedintele companiei Magna Europa), bancherii Jose Merino Jimenez, Gonzalo Merino Nieto, Jose Luis Zanetti Duenas din Spania si altii.

×
Subiecte în articol: observator vănătoare