x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGSU. Bilanţ de weekend: peste 5.000 de situații de urgență, 75 de mesaje Ro-Alert

IGSU. Bilanţ de weekend: peste 5.000 de situații de urgență, 75 de mesaje Ro-Alert

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   20:30
IGSU. Bilanţ de weekend: peste 5.000 de situații de urgență, 75 de mesaje Ro-Alert

 Două persoane decedate, 324 de incendii, 75 de mesaje Ro-Alert în weekend, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul intervențiilor de vineri până duminică.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii militari au gestionat 5.129 de situații de urgență, dintre care 4.129 au fost cazuri SMURD, 324 au fost pentru stingerea incendiilor, 20 pentru descarcerare, iar 656 de misiuni au fost desfășurate în sprijinul comunităților.

Din totalul celor 324 de incendii înregistrate la nivel național, 172 au fost arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 300 ha.

În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință au fost transmise 75 de mesaje prin sistemul Ro-Alert pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora.

Astfel, la nivel național au fost transmise 46 de mesaje, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova și Vrancea, privind prezența urșilor în proximitatea comunităților, un mesaj în județul Cluj privind producerea unui incendiu cu degajări mari de fum, iar alte 28 de mesaje pentru avertizarea apariției fenomenelor hidrometeorogice periculoase în județele Alba, Aard, Bihor, Brașov, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehendinți, Maramureș, Olt, Sibiu, Sălaj și Satu Mare.

Dintre cele mai relevante misiuni IGSU amintește:

- Un accident grav s-a produs vineri, între două autoturisme, pe drumul dintre localitățile Cilibia și Bâlhacu din județul Buzău. Ajunse la fața locului, pompierii au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat șase victime, dintre care două decedate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, celelalte patru victime au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

- Un alt eveniment rutier grav s-a produs, sâmbătă, în localitatea Ciochina, județul Ialomița, între trei autoturisme. În urma impactului puternic, au rezultat trei victime care au fost evaluate medical la fața locului. Ulterior, două dintre acestea au fost transportate la spital.

- O altă intervenție care a necesitat efort susținut din partea salvatorilor este cea a echipajelor de stingere din Capitală care au fost solicitate, duminică, să acționeze în urma unei explozii urmată de incendiu, într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de 10 etaje. Concomitent cu acțiunea de stingere s-au format echipaje de căutare-salvare a eventualelor victime și s-a acționat pentru evacuarea a 40 de persoane. În urma evenimentului, o victimă a necesitat asistență medicală la fața locului, ulterior fiind transportată la spital.

Pe lângă aceste situații, pompierii au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bilanţ IGSU