x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blejnar: Arestările din vămi vor continua în acest an

Blejnar: Arestările din vămi vor continua în acest an

de Daniela Ivan    |    11 Oct 2011   •   10:52

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat ca vamile romanesti nu sunt "curatate" inca de angajatii corupti si ca, probabil, arestarile vor continua in acest an.

"Anul trecut a fost acea actiune corecta in opinia mea, chiar daca din punct de vedere mediatic unii dintre noi am platit nemeritat si mult prea mult. Acea actiune de curatare a vamilor care probabil ca va continua, pentru ca nu cred ca prin arestarea a 20-30 de angajati ai vamii si a 100-150 de politisti de frontiera vamile romanesti s-au curatat de angajatii predispusi la fenomene de coruptie", a spus Blejnar.

Presedintele ANAF a mai spus ca atat el cat si alti colegi au platit nemeritat din punct de vedere mediatic. "Din cauza a 2% sau 1% din angajatii institutiei, care au probleme cu legea, s-a incercat decredibilizarea institutiei. Oriunde te duci si spui «vamesi» lumea spune ca esti din ala care sustine contrabanda", a afirmat Blejnar.

Pe de alta parte, seful ANAF a mai spus ca statul a incasat din accize la tutun, in primele noua luni ale acestui an, 1,27 miliarde de euro, cu 38% mai mult decat in perioda similara a anului trecut. Acesta a mai adaugat ca incasarile din accize au fost de 820 milioane de euro in primele noua luni din 2008, de peste un miliard de euro in perioada similara a anului 2009 si de 919 milioane de euro in intervalul ianuarie- septembrie 2010.

"Cresterea accizelor in 2011 fata de 2010 a fost de 3,5%", a spus Blejnar, adaugand ca majorarea incasarilor s-a datorat in primul rand scaderii contrabandei.

×
Subiecte în articol: arestari vami