x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blejnar nu-i cunoaşte pe cei care-l acuză

Blejnar nu-i cunoaşte pe cei care-l acuză

02 Mar 2011   •   20:51
Blejnar nu-i cunoaşte pe cei care-l acuză
154491-sorin-blejnar1.jpgPreşedintele ANAF, Sorin Blejnar, nu a cunoscut persoanele care fac declaraţii defăimătoare, iar acuzaţiile formulate sunt tipice persoanelor puse sub acuzare, acestea încercând să mute responsabilitatea asupra conducerii instituţiei care i-a sancţionat.


Blejnar se apără astfel printr-un comunicat oficial remis de forul pe care-l prezidează, potrivit căruia “privitor la acuzaţiile formulate şi vehiculate în mass-media la adresa domnului Sorin Blejnar apreciem ca sunt tipice pentru persoanele puse sub acuzare care încearcă să transfere responsabilitea pe care o au asupra conducerii instituţiei care i-a sancţionat pentru prejudiciile aduse bugetului de stat şi în contextul unei campanii evidente dusă împotriva instituţiei şi a conducerii sale. Totodată, precizăm că preşedintele ANAF, domnul Sorin Blejnar, nu a cunoscut nici în mediu informal şi nici în mediu profesional persoanele care fac aceste declaraţii defăimatoare”.

Referitor la cazul “Celestini”, ANAF a identificat mai multe încălcări ale legislaţiei fiscale care au prejudiciat bugetul de stat cu 357 milioane de euro. Verificările au fost efectuate în perioada 2009 - 2010, iar în urma lor au fost sesizate organele de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea vinovaţilor.

Apărătorul avocatului Marius Stăncescu - reţinut de procurorii anticorupţie în legătură cu o mită de 1,8 milioane de euro, alături de un consilier superior ANAF - a declarat, conform Mediafax, că DNA a pus în discuţie “un trafic de influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro”.

Referitor la persoana denunţătorului din acest caz, apărătorul a spus despre Celestini că este “un personaj cu vechi state la DNA”. Acelaşi avocat spune că “omul de afaceri italian a apelat la DNA ori de câte ori a avut insuccese în afaceri”.

×
Subiecte în articol: anaf sorin blejnar