x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oameni înghețați de frig, blocați în vama din Sighetu Marmației. Pană de curent la frontiera din Ucraina

Oameni înghețați de frig, blocați în vama din Sighetu Marmației. Pană de curent la frontiera din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   20:33
Oameni înghețați de frig, blocați în vama din Sighetu Marmației. Pană de curent la frontiera din Ucraina
Sursa foto: Serviciul de Ajutor Maltez Sighetu Marmatiei

Situație gravă la vama din Sighetu Marmației în această seară. Zeci de persoane, printre care și copii, nu pot trece în Ucraina din cauza faptului că în țara vecină nu este curent electric.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie", a transmis Prefectura Maramureș.

În imagini se observă cum voluntarii de la organizaţia non-guvernamentală Serviciul de Ajutor Maltez Sighetu Marmației împart oamenilor băuturi calde, pentru a-i ajuta să reziste în frigul pătrunzător.

Prefectul Rudolf Stauder a cerut autorităților ca persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației să primească sandwich-uri și ceai cald, informează Antena 3 CNN.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători.

Serviciul ucrainean de frontieră a anunțat că punctele de control de la granițele cu Ungaria și România nu funcționează din cauza penei de curent provocate de atacul cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Pene de curent au avut loc într-o mare parte a Ucrainei, în urma atacului masiv cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice din 23 noiembrie.

Începând din această dimineață, toate unitățile administrative teritoriale au fost reconectate la rețea, infrastructura critică fiind prima reconectată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×