x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BNS instruieşte sindicaliştii

BNS instruieşte sindicaliştii

de Diana Scarlat    |    26 Mar 2010   •   00:00

Blocul Naţional Sindical (BNS) a lansat astăzi un proiect cu finanţare europeană pentru instruirea la nivel naţional a sindicatelor şi patronatelor în vederea accesării de fonduri europene, pentru creşterea calităţii resurselor umane.

Proiectul "Acces la fonduri structurale pentru partenerii sociali" are o valoare totală de 18.437.324 de lei, este finanţat prin Fondul Social European (FSE) şi se va desfăşura până în septembrie 2012. Prezentă la eveniment, Cristina Zevedei, noul director general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), a declarat că acest proiect va fi util şi pentru instituţia pe care ea o coordonează.

În cadrul proiectului, vor fi identificate nevoile de formare pentru accesarea şi implementarea de fonduri structurale, vor fi organizate seminarii informative cu privire la fondurile structurale, dar şi cursuri de formare profesională pentru scrierea şi implementarea de proiecte finanţate prin FSE sau cursuri de specializare privind managementul financiar sau procedurile contabile de monitorizare şi de raportare.

În prima parte a implementării proiectului vor fi deschise opt birouri regionale de consultare, la Cluj, Reşiţa, Craiova, Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Braşov şi Bacău, pentru supervizarea modului de gestionare şi implementare a proiectelor finanţate prin Fondul Social European, în care partenerii sociali vor acţiona în calitate de promotor sau partener.

×
Subiecte în articol: observator