x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu, după decizia Curții Penale Internaționale: Nu există pace fără justiție

Aurescu, după decizia Curții Penale Internaționale: Nu există pace fără justiție

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   20:45
Aurescu, după decizia Curții Penale Internaționale: Nu există pace fără justiție
Sursa foto: Hepta

Nu există pace fără justiție, a transmis vineri ministrul de Externe Bogdan Aurescu după decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei Vladimir Putin.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei! România sprijină pe deplin activitatea & eforturile CPI, pe care a sesizat-o în urmă cu un an împreună cu alte 42 de state. Nu există pace fără justiție!”, a transmis pe Twitter Bogdan Aurescu.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera Preliminară numărul II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare în cazul a două persoane, în contextul crizei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisar prezidenţial rus pentru Drepturile copiilor”, a anunţat instanţa judiciară într-un comunicat citat de cotidianul Le Monde.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu vladimir putin