x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boldea nu vrea în arest. Magistraţii judecă astăzi cererea de eliberare sub control judiciar

Boldea nu vrea în arest. Magistraţii judecă astăzi cererea de eliberare sub control judiciar

10 Apr 2012   •   06:47
Boldea nu vrea în arest. Magistraţii judecă astăzi cererea de eliberare sub control judiciar

Deputatul PDL Mihail Boldea a fost adus, in aceasta dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca cererea lui de eliberare sub control judiciar.

In 2 aprilie, instanta suprema hotarase ca Mihail Boldea sa ramana in arest, fiindu-i respins recursul impotriva emiterii mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat.

Boldea a fost adus din Kenya si incarcerat, dupa ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea pentru a fi cercetat de catre procurorii DIICOT, pentru fraude imobiliare.

Cei sapte inculpati din dosarul in care este implicat Mihail Boldea, intre care si fostul subprefect de Galati Aurica Luchiniuc, raman in arest dupa ce magistratii Curtii de Apel Galati au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.

Curtea de Apel Galati a respins ca nefondate solicitarile inculpatilor de inlocuire a arestarii cu interdictia de a parasi localitatea si a decis sa prelungeasca mandatele de arestare cu 30 de zile pentru Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.

De asemenea, in cazul Auricai Luchiniuc, fost subprefect de Galati, instanta a decis prelungirea mandatului de arestare cu 19 zile.

In 16 martie, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictie de a parasi localitatea. Decizia a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ulterior, in 28 martie, instanta suprema a decis arestarea preventiva a fostului arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati, Aurica Maria Luchiniuc. Totodata, instanta a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu sa fie cercetata in libertate, asa cum a decisese Curtea de Apel Galati.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

Mihail Boldea ar fi falsificat documente pentru a intra in posesia a noua imobile din Galati, a cerut unor galateni care l-au ajutat in campania electorala sa gaseasca martori mincinosi, de conditie modesta, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile in care erau folositi falsi proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a deputatului Boldea, inscrisurile false erau folosite in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

Totodata, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani. Anchetatorii spuneau ca Mihail Boldea, in urma cu o luna, si-a vandut casa in care locuia tatalui sau. Totodata, deputatul si-a donat trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea.

×