x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bomba din DIICOT- explozie amanata

Bomba din DIICOT- explozie amanata

de Dan Constantin    |    13 Sep 2015   •   12:02
Bomba din DIICOT- explozie amanata

CSM - Sectia Procurori a amanat decizia in cazul procuroarei Codruta Trandafir. Raportul Inspectiei judiciare a fost inaintat de mai mult timp catre CSM, dar in sedinta din 9 septembrie a Sectiei disciplinare pentru procurori decizia a fost reprogramata pentru 30 septembrie.

Cazul Codrutei Trandafir, sef serviciu infractiuni economice in DIICOT a devenit public imediat dupa arestarea, in 2014 a sefei acestui Parchet, Alina Bica.

Potrivit unui dosar disjuns din cercetarea Alinei Bica, intre cei implicati in traficul de influenta in cazul omului de afaceri Ioan Niculae se afla si sotul procuroarei Trandafir.

La firma de consultanta si contabilitate la care lucra acesta s-au facut expertizele in procesul lui Nicolae. Numele procuroarei apare si in ancheta DNA cu referinte la presiunile pe care Bica le-a facut pentru ca Ovidiu Tender sa fie condamnat cu suspendarea executarii pedepsei. Bica a intervenit ca dosarul sa fie luat procurorului de sedinta, care sustinea o condamnare de 15 ani pentru Tender.

Codruta Trandafir, fosta Cretu, a mai fost cercetata de Inspectia Judiciara in 2006, impreuna cu Alina Bica, pentru instrumentarea dosarului RAFO de la care a plecat si dosarul Tender.

×
Subiecte în articol: diicot alina bica ovidiu tender