x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botezatu: Nu avea cum să ia foc. A fost pus intenţionat

Botezatu: Nu avea cum să ia foc. A fost pus intenţionat

de Monica Cosac    |    26 Ian 2017   •   09:50
Botezatu: Nu avea cum să ia foc. A fost pus intenţionat
Sursa foto: ISU/AP

Noi audieri au avut loc, ieri, în cazul incendiului din Clubul Bamboo, la Poliţia Capitalei fiind chemaţi atât angajaţi, cât şi clienţi. Tot ieri, în a cincea zi de la incendiu, a fost retrasă şi ultima autospecială de stingere rămasă pentru supraveghere. În acest timp, reprezentanţii clubului susţin că focul care a distrus localul în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost pus intenţionat, deoarece în încăperea de unde ar fi izbucnit flăcările nu existau prize sau surse de lumină, iar toată instalaţia electrică era nouă, conformă cerinţelor ISU.

 

Anchetatorii au stat de vorbă cu 50 de persoane în perioada 21-23 ianuarie, printre care şi pe patronul şi administratorul clubului Bamboo. Marţi, procurorii au întocmit documentele şi au evaluat situaţia în cazul incendiului de la clubul în funcţie de datele culese, iar ieri au fost reluate audierile, printre cei chemaţi la Poliţia Capitalei numărându-se atât angajaţi, cât şi clienţi ai localului.

Deşi incendiul a fost declarat stins luni la prânz, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov a lăsat la locul respectiv o autospecială de stingere pentru supraveghere, aceasta fiind retrasă abia ieri, în jurul orei 12.00. Ancheta se anunţă dificilă şi costisitoare după incendiul din Bamboo, deoarece îndepărtarea resturilor fostului local ar putea costa până la 15.000 de euro pe zi.

Între timp, designerul Cătălin Botezatu, care s-a prezentat drept "un prieten" al localului, este de părere că incendiul care a mistuit clubul a fost pus intenţionat. “Credem în continuare - există o ipoteză pe care, bine-nţeles, nu au exclus-o nici măcar pompierii şi anchetatorii, dar până nu se intră acolo, nu ştim - că a fost pus intenţionat, pentru că nu avea cum să ia foc, vorbim despre o încăpere în care nu există nicio priză, nicio sursă de lumină, nu era nimic aprins acolo, în afară de acel semnal ”, a spus Botezatu, ieri, subliniind că “nu avea nimeni acces acolo”.

 

Mai mult, patronul localului, Giosue Castellano (cunoscut ca Joshua Castellano), afirmă că toate instalaţia electrică a clubului, dar şi structura de rezistenţă şi materialele din interior erau noi, în conformitate cu cerinţele din partea ISU.

“De când s-a întâmplat chestia asta cu Colectiv, acum un an şi ceva, toată legislaţia s-a schimbat.(...) Din acel moment noi am început să refacem tot ce înseamnă structură Bamboo. De la structura de rezistenţă ignifugată şi tot restul, la instalaţiile electrice, la mai multe ieşiri de siguranţă, la ignifugare şi schimbare materiale din interior. (...) Toată instalaţia electrică a fost schimbată de la A la Z. Totul”, a spus Castellano. El a explicat că exista o programare la ISU pentru obţinerea autorizaţiei.

 

Doar două dintre persoanele care au avut nevoie de  în urma incendiului de la Clubul Bamboo se mai află internate, în prezent, la Spitalul de Urgență Floreasca București. Pacientul care era internat la Spitalul “Sfântul Pantelimon” a fost externat ieri.

 

Patronul Bamboo spune că imediat după terminarea anchetei, va începe reconstruirea clubului.

În urma şedinţei consultative, Prefectura Bucureşti şi ISU au decis ca Primăria Sectorului 2 să se ocupe de îndepărtarea elementelor clubului Bamboo care pot pune în pericol viaţa anchetatorilor.

×