x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braila - "Vicele" CJ si-a dat casa de la stat

Braila - "Vicele" CJ si-a dat casa de la stat

22 Mai 2005   •   00:00

Desi nu indeplineste conditiile Ordonantei 19, in calitate de presedinte al Comisiei de analiza a cererilor pentru atribuirea locuintelor, Gheorghe Chiru - vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila - si-a atribuit, cu prioritate, un apartament de la stat. Subordonatii i-au aprobat cererea in numai doua saptamani.



  • de NICOLETA BUTNARU

  • URGENTA. Gheorghe Chiru si-a analizat cu prioritate cererea de obtinere a unei locuinte in conditiile Ordonantei 19/1994, desi nu indeplineste doua dintre conditiile principale pentru a obtine un imobil de la stat: nu este casatorit, nu are copii si a depasit varsta de 35 de ani. Cu toate acestea, Chiru a obtinut imobilul, in valoare de peste un miliard de lei, in numai doua saptamani. Repartitia s-a produs in septembrie 1994, insa a iesit la iveala abia acum, cand Chiru si-a trecut apartamentul in declaratia de avere, aratand ca a platit deja avansul. Prioritatea invocata de el a fost faptul ca locuia cu bunica. Cererea lui Chiru a fost considerata "de extrema urgenta", iar situatia lui locativa, aceea de a locui cu bunica in doua camere, a fost comparata cu alte 27 de cereri, ale unor cupluri de tineri casatoriti, cu cate doi-trei copii, care locuiau cu parintii si cu fratii in una sau in doua camere. Ca "vicele" CJ a depasit cu trei ani varsta de 35, ca nu este casatorit si ca nu are copii sunt fapte care n-au contat la solutionarea de urgenta a cererii. Totusi Chiru nu considera ca si-a dat singur apartamentul: "Am depus cererea pe caile obisnuite, nu mi-am aprobat singur apartamentul, toata comisia a aprobat".

    SI CE DACA. "Nu-i nimic!", pare sa spuna, intr-un comunicat de presa, staff-ul Consiliului Judetean Braila, fata de "facatura" lui Chiru. Mai mult, CJ revine asupra conditiilor care au stat la baza acordarii in regim de urgenta a apartamentului si sustine, prin purtatorul sau de cuvant, Nicu Filote, ca Gheorghe Chiru era intr-o situatie-limita pentru ca: "Nu a detinut si nu detine in proprietate o locuinta, locuieste intr-un apartament cu doua camere impreuna cu bunica, posibilitatile financiare ii permit achitarea avansului de 220.000.000 de lei si a ratei lunare de 7.725.000 lei, are calitatea de demnitar (...)". Culmea, acestea nu sunt conditiile Ordonantei 19, ci acelea prin care CJ-ul ii ia apararea lui Chiru.

    ×
    Subiecte în articol: observator chiru