x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov: Oktoberfest ultragiat

Braşov: Oktoberfest ultragiat

de Libiu Mateescu    |    20 Sep 2009   •   00:00
Braşov: Oktoberfest ultragiat
Sursa foto: Libiu Mateescu/Jurnalul Naţional

Un incident incredibil s-a petrecut la Braşov vineri seară, când preşedintele CJ Braşov, consulul general german pe Transilvania şi soţia acestuia au fost stropiţi cu un pahar de bere de o angajată a primarului Braşovului, George Scripcaru.

Liberalul Aristotel Căncescu se afla tocmai la deschiderea oficială a Oktoberfestului braşovean la Arenele Olimpia, în compania consulului german Thomas Gerlach, a lui Werner Braun, preşedintele clubului economiştilor germani, a preşedintelui Camerei de Industrie şi Comerţ a Germaniei, dar şi a altor oficialităţi germane când a  devenit ţinta principală a agresoarei Cristina Antonie.

Cea care are o relaţie "nepotrivită", de notorietate cu actualul primar pedelist, conducându-i acestuia firma de publicitate stradală, CITY AD SRL. Atacatoarea şi-asumat gestul în presă, nemaicomentând nimic ulterior. La faţa locului, după ce a terminat de aruncat berea pe oficialităţi, Antonie i-a strigat lui Căncescu: "Pentru tot ce mi-ai făcut!", fugind de la locul infracţiunii, dar urmărită de şeful economiştilor germani, care a încercat s-o prindă. Ca de obicei, poliţiştii comunitari s-au făcut că nu au observat incidentul. Şeful CJ Braşov a anunţat că în cursul zilei de astăzi va fi depusă o plângere penală pentru ultraj împotriva unor demnitari români şi străini aflaţi în exerciţiul funcţiunii, faptă pentru care Antonie riscă între şase luni şi trei ani de puşcărie. "Această angajată a primarului Scripcaru a reuşit simultan "performanţa" de a face de râs atât oraşul, cât şi ţara în faţa unor înalţi oaspeţi străini", a declarat Căncescu după incident.


TUNURI PUBLICITARE
Resortul intim al atacului cu bere asupra oficialilor de la Oktoberfestul braşovean se găseşte într-un control de amploare demarat de Curtea de Conturi a României la Primăria Braşov, printre aspectele controlate fiind şi contractele firmei conduse de Cristina Antonie, CITY AD SRL, cu Primăria Braşov, firmă în spatele căreia se află chiar primarul George Scripcaru. Firma deţine în prezent un contract încheiat cu Primăria Braşov şi RAT Braşov prin care a luat în concesiune stâlpii RAT pentru afişaj publicitar pe o sumă derizorie de doi-trei euro pe stâlp. Asta, în timp ce, în urmă cu câţiva ani, preţul de închiriere era între 12 şi 25 de euro, iar acum a ajuns la sute de euro. Firma apropiatei primarului a obţinut, participând la licitaţie, toate amplasamentele unde se află acum ecranele cu leduri din intersecţii, vinde toată publicitatea pentru autobuzele RAT şi a primit prin încredinţare directă toate amplasamentele de panouri luminoase de pe mijlocul Căii Bucureşti. Conform Registrului Comerţului din Braşov, la societatea CITY AD sunt doi asociaţi, Antonie Cristina şi Deaconu Liviu. Totodată, Cristina Antonie este directoare de marketing la postul de televiziune RTT, unde proprietar este tot primarul portocaliu al Braşovului, iar Liviu Deaconu este director general al aceluiaşi post.


SCUMPIRI DOAR PENTRU CETĂŢENI
Primarul George Scripcaru a reacţionat instantaneu când a fost nevoie să scumpească tarifele la salubritate şi deloc când trebuie să le mărească pe cele pentru publicitate. O singură firmă de publicitate din Braşov, deţinută de cei doi apropiaţi ai primarului George Scripcaru, a acaparat 80% din afişajul publicitar din oraş. Pe lângă asta, SC CITY AD SRL beneficiază de o serie de tarife de închiriere a domeniului public, care nu au mai fost modificate de opt ani. Drept urmare, sereleul cu pricina câştigă din publicitate mai mult decât câştigă primăria Braşov diferenţa dintre şase lei per metru pătrat şi 800 de euro, în cazul panourilor publicitare, cât se cere mai departe firmelor private. Numai pe anul 2008, firma condusă de apropiata primarului George Scripcaru a înregistrat un profit de peste 10 miliarde de lei vechi, cu doi angajaţi, sumă  amputată de fapt din bugetul public al Braşovului.

×