x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BREAKING NEWS: BNR anunță un curs al dolarului de peste 5 lei

BREAKING NEWS: BNR anunță un curs al dolarului de peste 5 lei

22 Sep 2022   •   13:05
BREAKING NEWS: BNR anunță un curs al dolarului de peste 5 lei

 BNR a anunțat joi un curs al dolarului de peste 5 lei, un maxim al tuturor timpurilor, în linie cu evoluțiile de pe piața internațională.

Dolarul a trecut de pragul de 5 lei, ajungând la 5,0335 pe cotaţiile interbancare, în timp ce euro este cotat la 4,9412, în scădere ușoară.

Deşi creşterea vine pe fondul pieţelor valutare externe, este resimţită puternic şi la Bucureşti. Euro era cotat joi dimineaţă la 4,9420 lei, sub cursul anunţat miercuri de BNR de 4,9436 lei.

Dolarul ieri a fost cotat de BNR la 4,9764 lei, cu o creştere de 0,94%.

Pe piaţa internaţională, dolarul a urcat la un nou maxim al ultimelor două decenii, iar acţiunile au scăzut joi, investitorii fiind neliniştiţi de perspectivele agresive ale Rezervei Federale americane privind ratele dobânzilor din SUA şi pregătiţi pentru noi majorări în Europa în cursul zilei.

În sesiunea asiatică, euro a coborât la minimul ultimilor 20 de ani, yenul la minimul ultimilor 24 de ani, iar lira sterlină la minimul din 1985. Mobilizarea rezerviştilor de către Rusia pentru războiul din Ucraina a contribuit la atmosfera sumbră.

(sursa: Mediafax)

×